Etel, Etelka névről vélemény? Adnátok kislánynak?
Nekem kicsit se tetszik.
És nem azért, mert nem divatnév, a Mira, Hanna, Lea, Zoé, stb-től hányok.
Azért hoztam fel a Csengét, mert szintén magyar név és hasonló a hangzása, mégis sokkal gyakoribb az Etelnél.
Köszönöm a válaszokat!
Mindig vannak a nevekben időszakok, ez mindig is így volt és mindig is így lesz. Régen sok Etelka volt, most fog Csenge 10 év múlva meg lehet hogy sok lesz az Annabella.
Ezért mi, a 30-as 40-es korosztály arra socialunk erről a névről, hogy régi mert a nagymamákat így nagymamákat hívták így
Mindig vannak a nevekben időszakok, ez mindig is így volt és mindig is így lesz. Régen sok Etelka volt, most sok Csenge 10 év múlva meg lehet hogy sok lesz az Annabella.
Ezért mi, a 30-as 40-es korosztály arra asszociálunk erről a névről, hogy régi mert a nagymamákat dédnagymamákat hívták így.
nekem mondjuk volt egy osztálytársam, így rá asszociálok a névről. Én személy szerint nem adnám, de egyáltalán nem rossz név.
30 év múlva, mikor a mostnai Etelkák
már kihaltak a sok Hanna es Anna között az ő neve különlegesnek fog számítani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!