Szerintetek mennyire fontos szempont manapság nemzetközi nevet választani? Mi a véleményetek a Domán névről?
Egyáltalán nem volt szempont. Ha Barack Obama névvel lehetett érvényesülni a világban, akkor talán Szabó Csabának is menni fog.
Egyébként nekünk mindkét gyerekünknek nemzetközi neve van, de ez teljesen véletlen, ezek tetszettek.
A nemzetkozi nev nem volt szempont nalunk
A Doman, Doma nekem tetszenek.
Szerintem mindegy. Nem biztos hogy külföldi környezetbe kerül a gyerek de ha mégis nem tuhatjuk hogy melyik nyelvterületre.
Nyilván jobb ha nem kell magyarázni a kiejtést de azért túl lehet élni azt is.
Mi olyan nevet választottunk ami minden nyelvben létezik csak más-más alakban. Szóval félig-meddig nemzetközi, de mégsem.
Csak azért nem választanék egy nevet ami nem tetszik mert nemzetközi.
Persze ésszerű határok között kell választani a gyerek érdekeit figyelembe véve.
A Domán egy normális név, de nekem nem tetszik.
nekem fontos volt, hoy külföldön is hasonlóan ejtsék a nevét, és ne legyen ékezetes és csak magyar betűkészletes (ty, gy, ny, cs, sz, stb).
fiúnevekből nekem is favorit az egyszerű férfias(és nem egy Dániel, meg hasonlók)de nekem ontos volt az is, hogy egy picit kedves is legyen a név az anyai szívemnek. ezért a Domán nem szerepelt a listán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!