Akinek tölcsérmellkasa van, annak ez miként változott terhesség során/után? (másképp: pectus excavatum, suszter mellkas, cipész mellkas)
Szia!
Nekem nem túl súlyos (az eddigi olvasataimhoz mérten) kb. fél öklömnyi "horpadásom" vagyis tölcsérmellkasom van. Most 28 éves vagyok, s 3 éve szültem. Semmi különbséget nem tapasztaltam sem a terhességem, sem pedig a szoptatás alatt, azonban kis légszomjjal és elég gyakori ájulással küszködök, amit már mostanra kezdek ennek a kis "rendellenességemnek" a számlájára írni. Ezért is kezdtem neki a kutakodásnak ebben a témában, főleg a műtét kockázatairól...
Üdv.,
Tnus
18 éves vagyok, nekem is van tölcsérmellkasom, és nem műtettem meg, nem is fogom.
Nekem azt mondták, hogy ezzel nem lehet gyerekem, mert nagy eséllyel vagy a baba vagy én meghalnék... hát ezen kiakadtam, de aztán mondták, hogy császárral nincs semmi gond. Amúgy én nem is nagyon értem, hogy a légzést leszámítva, hogy okozna gondot a szülésnél.
Nekem sok más dolgot mondtak a tölcsérmellkasról az orvosok, és azok sem lettek igazak, például azt mondták nem fognak megnőni a melleim, ennek ellenére 75C vagyok:)
...ja és még annyit, hogy én is császáros voltam, de nem annak indult!
Tnus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!