Ha csak x összeget tudtok szánni egy bizonyos babadologra (babakocsi, autósülés, etetőszék, stb), akkor inkább olcsóbb kategóriát vennétek úját vagy márkásabbat használtan?
Márkásat, ha tényleg jó márka! Nem csak a nevét kell kifizetni, és azért drága.
Egy olcsóbb lehet, hogy nem tud annyit, viszont egy jó minőségű gyerekülést hamarabb kinőnek, minthogy tönkremenjen.
Mi történhetett vele? A miénkkel pl. annyi, hogy havonta egyszer beletettük a gyereket, és egy órán át terhelte a kis popója. ;)
Babakocsiból első gyereknél használtat vettünk, de jobbat. A második gyereknél is gond nélkül tudtuk használni.
Utazáshoz vettünk egy noname olcsó sport babakocsit. Kb. fél év használat után kitört a kereke, naná, mikor legmesszebb jártunk otthonról. 3 km-en keresztül cipelhettem a gyereket az ölemben hazáig, plusz fél óra út a buszon.
Ha van lehetőséged személyesen megnézni, akkor mindenképpen a használt de minőségibb ülést válaszd. Ha kézbe veszed, megforgatod, látszik rajta még kb az is, hogy mennyit volt használva. Az üléshuzat kopott-e vagy majdnem új, mennyire "koszosak" a nehezen elérhető/tisztítható részek. Ha véletlenül balesetes ülés lenne, akkor ha rongálódott az ülés, a műanyagon látszania kéne a sérült helyeket, olyankor megfakul (nem tudom jobb szóval leírni).
Én most babakocsit vettem használt, de jó állapotút, a bolti ár harmadáért. Összesen a kerekein és az alsó kosarán látszik, hogy nem vadiúj, a többi részének semmi baja.
Szóval érdemes használt dolgokat venni, egy pici baba vagy kisgyerek még nem teszi annyira tönkre a dolgokat mint egy nagyobb gyerek. De tényleg az lenne a legjobb, ha meg tudnád nézni személyesen.
Használt, de minőségi.
Rengeteg teljesen balesetmentes hibátlan használtat kínálnak eladásra (gondolj bele te is eladnád ha nem használnátok már, nyilván a legmegkíméltebbet választja az ember, de érdemes személyesen is megnézni)
Sok olyan noname babaülést láttunk mi is amit még az eladó se szívesen ajánlott, nem véletlenül nincs elérhető törésteszt ezek tipikusan a csak a rendőr meg ne büntessen kategóriájúak.
(esetleg segíthet)
Autósülésnél csak akkor venék használtat, ha teljesen megbízható forrásból származik és a kocsi tuti törésmentes volt.
Már kis koccanástól is lehetnek az ülés szerkezetében olyan hajszálrepedések, amik miatt a legdrágább ülés is rosszabb lesz, mint egy olcsó, gagyi, de új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!