Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A környezetem szerint a...

A környezetem szerint a gyerekeim betege vagyok, igaz ez? Azért ide írom, mert sajnos ők is érzik hogy valami nem ok.

Figyelt kérdés

Arról van szó,hogy depressziós lettem.Állandóan rajtuk a szemem, ami a 10 évesemet nagyon zavarja már.

De néha a kicsi is rám szól.

Ha futnak rájuk szólok,nehogy elessenek álljanak meg.Ha fű közelébe mennek akkor is, ne menjenek bele.

Ha éhesek csak akkor kapnak ha alapos kéz mosás volt, már ami nekem jónak tűnik.ami maguktól az nem jó.

De én is jól csutakolok, nehogy valami baci rajta legyen.Állandó stresszben vagyok, nehogy megbetegedjenek...és még sorolhatnám.

Párom azt mondja ne szégyelljek orvoshoz menni,vagy lazítsak, és engedjem szabadabbra őket.De akkor úgy érzem nem vagyok jó anya.

Véleményeket várok,tényleg nagyon szigorúan fogom őket?

2010. ápr. 20. 17:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha állandó stresszben vagy emiatt,akkor már kényzserbetegségnek tekinthető.Tényleg ne szégyelld az orvost,ez nem jó neked és a gyerekeindnek sem.
2010. ápr. 20. 18:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Jó anya vagy, csak nagyon túlzásba viszed. Ne mosd őket állandóan, mert attól lesznek betegek. A szervezetnek szüksége van bacikra is, mert ettől nő az ellenállóképesség. Ha pl. túlöltöztetnek egy gyereket, attól fázik meg.
2010. ápr. 20. 18:03
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kicsit talán túlzásba viszed. Ami főleg azért baj, mert ez már Rád nézve is ártalmas. Tényleg lazíts egy kicsit :) Nem azért jó anya valaki mert túlzottan félti és óvja a gyerekeit mindentől. Meg kell találni az arany középutat. Lehet őket úgy is óvni és szeretetben, gondoskodásban nevelni, hogy nem telepszel rájuk, nem fogod ennyire szorosan a "pórázt" :) Semmi bajuk nem lesz ha kicsit szabadjára engeded őket. :)
2010. ápr. 20. 18:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
engem is így neveltek azóta is egy idegroncs vagyok inkább kapjanak a gyerekeid fertőzést meg sebesüljenek meg minthogy ezt kelljen átélniük és menj el te az orvoshoz mielőtt a gyerekeidet kéne oda vinned!!!!! akkor leszel jó anya hogyha ezt abbahagyod!!!
2010. ápr. 20. 18:05
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

Megértelek, én is nagyon féltem a gyerekeimet, de amit leírtál, tényleg kicsit túlzásnak tűnik. De végülis én se vagyok sokkal kevésbé aggodalmas. Mondjuk nekem még kicsik, 3 és fél a nagy, fél éves a kicsi. Én már sokat gondolkodtam ezen, én egyszem gyerek vagyok, sosem voltam az a vagány típus, engem is eléggé féltettek, ráadásul pici koromban napközben a nagymamám vigyázott rám, ő nagyon óvott. Így én is ilyen óvatoskodó lettem, de talán ennek is hála, nem ért komolyabb baleset gyerekkoromban. Most erre a fajta óvatosságra szeretném megtanítani a gyerekeimet is, de ugyanakkor sokszor tudatosan visszafogom magam, hogy azért túlságosan ne korlátozzam őket.

Szerintem ez mentalitás kérdése is, hogy ki mennyire félti, óvja a gyerekeit... Anyósom pl a másik véglet, mindig mondom, hogy isteni szerencse, hogy a gyerekei megélték a felnőttkort, ő arra büszke, hogy a konyhaablakból figyelte, ahogy az 5 éves fiú viszi a 3 éves húgát az óvodába, meg hogy ő reggel szabadon engedte a gyerekeket (6-8 évesek) a strandon, aztán este összeszedte őket.

2010. ápr. 20. 18:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
De gáz! megkeseríted a gyerekeid életét. Bocsánat, de sajnos az az igazség, hogy ezzel nagyon sokat ártassz nekik! Muszáj valahogy leszoknod erről a kényszeres viselkedésről. Keress egy hobbit! Éld a saját életed, ne helyettük akarj élni!
2010. ápr. 20. 18:11
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
18:11 ott a pont.
2010. ápr. 20. 18:15
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
kényszerbeteg vagy, de ez nem gyógyul meg hobbitól. Pszichológus, vagy ebben az állapotban fogsz maradni, ami még rosszabbodhat is.
2010. ápr. 20. 18:32
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem pont most vagy rossz anya, mert nem engeded hogy éljenek a gyerekeid és nekik meg magadnak is ártasz! Kéne hogy legyen saját életed, mert mi lesz ha ők felnőnek és elmennek? És mi lesz ha ezzel maradandó károkat okozol nekik? Nem értem miért érzed ettől magad jobbnak, amikor pontosan tudod hogy ezzel ártasz nekik? Ha nincs elég akaraterőd akkor menj orvoshoz.
2010. ápr. 20. 19:57
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az jutott eszembe, bár lehet butaság, de szerintem tesztelhetnéd így magad mennyire súlyos az állapotod.

Menjetek el valahova kirándulni, valami dombra, ahol füves. És feküdjetek le és guruljatok le róla. Ha megteszed akkor még nincs olyan nagy gond és talán segít eszedbe juttatni a gondtalan gyerekkori élményeket, ha nem teszed meg akkor gondolkozz el magadon és adj esélyt az orvosnak. Hidd el a legjobbat teszed azzal ha orvoshoz fordulsz. A gyerekeid és a te érdekedben is.

De amúgy ha ez a dombon való legurulás nem tetszik, csináljatok a gyerekkel valami őrültséget. Párnadobálás, sárban birkózás, strandon vízbe ugrálás, vagy amivel jó koszt lehet csinálni. Ha látod majd milyen jól érzik magukat és ha te is ki tudsz kapcsolni és nem foltokon, bacilusokon rágódni akkor még nincs minden veszve.

Lehet akkkor csak az élmények hiányoznak az életedből.

Majd írd le mire jutottatok!

Ügyes légy! Drukkolok neked!

2010. ápr. 21. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!