Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mik voltak 2016 érdekesebb hírei?

Ildi42 kérdése:

Mik voltak 2016 érdekesebb hírei?

Figyelt kérdés
Kicsit magyarázatra szorul a kérdés, mit is keres ebben a csoportban. Hamarosan megszületik a kislányunk, és a babanapló mellett szeretnénk készíteni neki egy "időkapszulát". Egy-két újság kerül bele, egy idei verésű 200-as mint szerencsepénz neki a későbbiekre, ami vele egyidős... Ebbe a kapszulába szeretnék írni egy összefoglalót, általános áttekintést az idei fontosabb eseményekről. Idáig az EB, olimpia, az idei ország tortája jutott mindössze eszembe amiről írhatnék. Ha lenne ötletetek, lehetőleg nem politikai hírről, illetve ha egy mód van rá végeredményben pozitív hírről adnátok ötleteket. Mindenféle ötlet érdekelne, nem kell túl részletesen, hiszen utána interneten minden bizonnyal megtalálom majd. Csak hiába próbáltam úgy rákeresni, hogy pl 2016 január fontosabb hírei, a napi híreket adta ki, illetve javarészt politikáról számolt be. A segítséget előre is köszönöm!

2016. aug. 20. 20:30
 1/9 anonim ***** válasza:
54%

mondjuk ezzel azért feladod a leckét, hogy pozitív híreket keresel:) egyébként az ország tortája pozitív hír? az, hogy idén is volt?:)

Írtam volna a városligeti fák kivágását, hogy Bayer lovagkeresztet kapott, hogy a UK megszavazta, hogy kilép az EU-ból vagy hogy a kormány a Várból kiköltöztette a tudományos és kulturális intézeteket és odaköltözik. De ez így nehéz...

Egyébként az OSZK-nak van ilyen szolgáltatása, hogy összegyűjtik neked a legfontosabb címlapokat mondjuk 2016-ról, érdemes lehet ezzel várni januárig. Őket most elköltöztetik majd a Várból, szóval a helyedben gyorsan cselekednék a jövő év elején...

2016. aug. 20. 20:40
 2/9 anonim ***** válasza:
18%
Hát csak pozitív, pláne politika mentes hírekből nem sok lesz. [link]
2016. aug. 20. 20:41
 3/9 anonim ***** válasza:
16%
Írd bele a CSOK 10+10-et is, nekünk ez abszolút pozitív hír volt!
2016. aug. 20. 20:42
 4/9 anonim ***** válasza:
37%
Amúgy ha az a cél, hogy a gyerek tudja, mi történt a születése évében, ritka nagy marhaság csak pozitív és politika mentes híreket gyűjteni. Hacsak nem burokban akarod tartani
2016. aug. 20. 20:46
 5/9 anonim ***** válasza:
54%

Írhatnál olyanokról is hogy 2016-ban míg a pocakodban volt, hogyan ünnepeltetek, voltatok e valahol, egyszóval Veletek, mint család mik történtek, miket beszélgettél hozzá, apa megsimogatta e stb

És születéstörténetet is.

Vagy hogyan vártátok.pl hogy alakítottátok a kisszobát, kik segítettek benne, lássa hogy mennyi mindenki várta őt.

Engem ez jobban érdekelne, mint a migránshelyzet vagy stb

2016. aug. 20. 20:51
 6/9 anonim ***** válasza:
52%
Migránsok, határzár, brexit, nizza, brüsszel, prayforparis, charlie hebdo.
2016. aug. 20. 21:56
 7/9 anonim ***** válasza:
27%
Utolsó, a Charlie Hebdo nem idei, hanem tavalyi történés, és elég szomorú, ha te ezt pozitív hírnek tartod (ahogy a többit is). Egyedül talán a Brexitet nem nevezném negatívnak, az szimplán csak hír, egy fontos esemény, ami az idei évben történt.
2016. aug. 20. 23:37
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket! :) Sokat segítettetek. Az egyik kommentelő válaszára reagálva pedig, hogy politikai illetve inkább csak pozitív híreket szeretnék gyűjteni, természetesen meg fogom említeni a merényleteket, vagy hogy az EU elég viharos évet zár, és senki nem ért egyet senkivel. De ezek azok az alaphírek amiket ha nem keresek is lenyomnak a torkomon. Azonban némi fejvakargatásra ad okot, ha azt mondom keressünk pozitív híreket, ezért ebben volt szükségem segítségre.

Az is remek ötlet, hogy a családi eseményekről is beszámoljak, benne van a pakliban az is, és mindenképp meglesz hiszen ez közvetlenül érinti a kis drágánkat. :)

Szóval még egyszer köszönöm a válaszokat.

2016. aug. 22. 07:50
 9/9 anonim ***** válasza:

Én mindhárom gyerekemnél vezettem ilyet, a 3. most született májusban, összegyűjtöttem neki pár fontosabbat (sok hely nincs erre a füzetben, 2-2 oldal, egyedileg gyártotta nekem egy barátnőm mindegyik alkalommal).

Külön van véve a belföldi és nemzetközi rész.

Belföldi:

- köztársasági elnök, miniszterelnök, település polgármestere

- fontosabb belföldi események

- magyar filmek

- magyar slágerek

- magyar TV műsorok

- magyar vonatkozású sportesemények: ehhez idén pl. az olimpia és az EB is belekerült, valamint én a műkorcsolya EB és VB eredményeket, és a vízilabda EB-t írtam még hozzá.

Nemzetközi:

- pápa, amerikai elnök

- fontosabb külföldi események

- az év Nobel-díjasai

- az év Oscar-díjas filmjei

- külföldi filmek

- külföldi slágerek

- külföldi vonatkozású sportesemények. Ide én műkorcsolya EB, VB győzteseit szoktam írni, plusz BL, Európa-liga, Szuperkupa, idén az EB győztese, ezen kívül még a Forma-1 nyertese kerül majd ide.

Az események közül a fontosabbakat írtam bele mindhárom gyerekemnél, plusz magyar és nemzetközi részben is beleírtam pár ismertebb embert, aki a születése évében hunyt el.

2016. aug. 22. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!