Mik voltak 2016 érdekesebb hírei?
mondjuk ezzel azért feladod a leckét, hogy pozitív híreket keresel:) egyébként az ország tortája pozitív hír? az, hogy idén is volt?:)
Írtam volna a városligeti fák kivágását, hogy Bayer lovagkeresztet kapott, hogy a UK megszavazta, hogy kilép az EU-ból vagy hogy a kormány a Várból kiköltöztette a tudományos és kulturális intézeteket és odaköltözik. De ez így nehéz...
Egyébként az OSZK-nak van ilyen szolgáltatása, hogy összegyűjtik neked a legfontosabb címlapokat mondjuk 2016-ról, érdemes lehet ezzel várni januárig. Őket most elköltöztetik majd a Várból, szóval a helyedben gyorsan cselekednék a jövő év elején...
Írhatnál olyanokról is hogy 2016-ban míg a pocakodban volt, hogyan ünnepeltetek, voltatok e valahol, egyszóval Veletek, mint család mik történtek, miket beszélgettél hozzá, apa megsimogatta e stb
És születéstörténetet is.
Vagy hogyan vártátok.pl hogy alakítottátok a kisszobát, kik segítettek benne, lássa hogy mennyi mindenki várta őt.
Engem ez jobban érdekelne, mint a migránshelyzet vagy stb
Köszönöm az ötleteket! :) Sokat segítettetek. Az egyik kommentelő válaszára reagálva pedig, hogy politikai illetve inkább csak pozitív híreket szeretnék gyűjteni, természetesen meg fogom említeni a merényleteket, vagy hogy az EU elég viharos évet zár, és senki nem ért egyet senkivel. De ezek azok az alaphírek amiket ha nem keresek is lenyomnak a torkomon. Azonban némi fejvakargatásra ad okot, ha azt mondom keressünk pozitív híreket, ezért ebben volt szükségem segítségre.
Az is remek ötlet, hogy a családi eseményekről is beszámoljak, benne van a pakliban az is, és mindenképp meglesz hiszen ez közvetlenül érinti a kis drágánkat. :)
Szóval még egyszer köszönöm a válaszokat.
Én mindhárom gyerekemnél vezettem ilyet, a 3. most született májusban, összegyűjtöttem neki pár fontosabbat (sok hely nincs erre a füzetben, 2-2 oldal, egyedileg gyártotta nekem egy barátnőm mindegyik alkalommal).
Külön van véve a belföldi és nemzetközi rész.
Belföldi:
- köztársasági elnök, miniszterelnök, település polgármestere
- fontosabb belföldi események
- magyar filmek
- magyar slágerek
- magyar TV műsorok
- magyar vonatkozású sportesemények: ehhez idén pl. az olimpia és az EB is belekerült, valamint én a műkorcsolya EB és VB eredményeket, és a vízilabda EB-t írtam még hozzá.
Nemzetközi:
- pápa, amerikai elnök
- fontosabb külföldi események
- az év Nobel-díjasai
- az év Oscar-díjas filmjei
- külföldi filmek
- külföldi slágerek
- külföldi vonatkozású sportesemények. Ide én műkorcsolya EB, VB győzteseit szoktam írni, plusz BL, Európa-liga, Szuperkupa, idén az EB győztese, ezen kívül még a Forma-1 nyertese kerül majd ide.
Az események közül a fontosabbakat írtam bele mindhárom gyerekemnél, plusz magyar és nemzetközi részben is beleírtam pár ismertebb embert, aki a születése évében hunyt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!