Hova tudnám vinni jobban kivizsgáltatni a kislányomat? Vagy mihez tudnék kezdeni?
Jártas vagyoka témában, mert 4 éves koromtól 18 éve vagyok asztmás és sajnos muszáj is tartanom a tudásom mert valószínű,hogy a lányunk is asztmás lesz mivel én is és párom is az.
Először is,attól,hogy allergiát nem mutat a teszt,még lehet allergiás,nekem is így van,bár nekem csak az orrom folyik és a szemem viszket.
A másik az,hogy én is sokat köhögök,mert száraz a levegő,szóval párásíts,főleg ha panelben laktok.
Ha ezek után sem látsz javulást vidd el a pulmonológiára,ahol kifogják szépen vizsgálni,reméljük nem találnak semmit,bár ha asztmás lenne akkor fulladnia is kellene,ha kruppos akkor pedig ugatva köhögne.
A sóbarlangot felejtsd el,felesleges pénzkidobás,szó szerint sz@rt se ér, 2x 2 hetet voltam,semmit nem javult.Ha valóban tüdőbaja van,akkor AREC száraz sóterápiáára vidd az nagyon sokat segített nekem és másoknak is, nem fulladok mióta voltam.Nem olcsó, de jobb mint a sóbarlang(az azért ka.ka,mert nedves a só,nyalogatáson kívül nemigen használna semmire,míg az AREC a levegőbe fújja a sórészecskéket)
Az én fiam egyszer kruppolt be, mentőt hívtam hozzá, a doktornő lesz.rt volna minket is. Azóta tömöm Stodallal, ha jön a köhögős időszak, van itthon Rectodelt kúpunk is és beadok neki egyet, ha nagyon rákezdi, nem várom meg a rohamot.
Persze mondanom se kell, hogy kruppnál úgy megfázott a sátor alatt, hogy asztmatikus bronchitise lett, akkor meg ventinollal puffogtathattam neki hetekig. 3 éves.
Ha ennyire rossz az orvosotok, vidd át másik orvoshoz. Választhattok másik orvost. Oda viszed a taj kártyáját ahova csak akarod. Talán van rá valami szabály hogy egy évben csak egyszer lehet, nemtudom, de gondolom ahova viszed ott is akartok majd maradni.
Úgyhogy jól nézz szét a környezetedben és irány az új orvos. Bemész, mondod neki, hogy ezentúl hozzá szeretnétek járni, és megkérdezni ki volt a régi meg az adatait, meg a te adataid és átkéri az iratokat. Nem is kell a régihez menni akkor már. Legalább is nálunk így volt.
Amúgy még elmehetsz maszek alapon pulmonológus magánrendelésre is. Ha szerencséd van és rendes lehet még később a rendes kórházban is fog fogadni akár ingyen vagy pár ezerért ha lenne valami gond. Persze nem jó megoldás az ilyesmi, de ha másképp nem megy ez is egy megoldás.
De a rendes orvosotokat és tuti lecserélném. Már legalább is amiket leírtál az alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!