Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babáknak vagy kisgyerekeknek...

Babáknak vagy kisgyerekeknek mikortól vannak kb. emlékeik?

Figyelt kérdés
Az az igazság hogy szeretnénk majd elköltözni, de egyenlőre nincs rá lehetőségünk, legkésőbb akkor szeretnék elköltözni amikor még emlékszik rá a gyerek, hogy milyen környezetből viszem el.
2008. szept. 30. 10:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mi akkor költöztünk, amikor a lányom 3 hónapos volt. Semmit nem vettem észre rajta, hogy hogyan reagál a változásra, vagyis nem viselte meg. Szerintem ha lehetőségetek van a költözésre, akkor ne várjatok. Nekem az első emlékeim az oviból vannak, de nem jelentősek.
2008. szept. 30. 10:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez sok mindentöl függ. Pl ha egy 2-3 éves gyereket trauma vagy nagyobb esemény ér akkor emlékezhet rá. vagy felnött korába elöhozhatja egy hasnló eset.

vagy ha sokszor beszéltek róla akkor úgy élheti meg hogy azok emlékek , pedig csak képzelet az elmondottak alapján. Vagy egy egy kép is emlékeztetheti rá.

Pl 3 éves voltam mikor nagypapám meghalt. Minden mozdulatra emlékszem, mikor éjjel jött a nénikém hogy vigyázzon rám, vagy atemetésre hogy neme ngedtek közelebb, és a nénikém hátul gyalogolt velem. vagy mielött meghalt hónapokig beteg volt, és én minden reggel bementem hozzá puszit adni neki. és ráadásul pozitív ez az emlék.

de a barátnöm kisfia 3 éves múlt és az utolsó karácsonykor együtt voltunk velük, és pont egyik nap emlegettük hogy jön majd a télapo meg lesz karácsonyfa, és erre rám néz és mondja hogy "nem fért be tavaly a karácsonyfa az ajtón" és hogy ott állt a sarokban, "és te meg a Gábor is is itt voltatok".

pedig nem beszéltünk róla tavaly óta. és érdkese mennyi mindnere emlékezett, de azt nem tudta megmondani mit kapott a jézuskátol.

2008. szept. 30. 10:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én két éves voltam, mikor aput műtötték. Nagyon megviselt, hogy nem jött velünk haza a kórházból. Tisztán emlékszem mindenre. Az igaz, hogy utánna évek estek ki. Tényleg a trauma lehet az oka...
2008. szept. 30. 10:56
 4/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, sajnos míg pár hónapos lesz, nem lesz rá lehetőségünk.

bocsánat rosszul írtam:

"...elköltözni amikor még NEM emlékszik rá a gyerek..."

2008. szept. 30. 10:59
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első emlékem 3 éves koromból való, amikor kórházban voltam, fertőző osztályon, nem jöhettek látogatni, amire tisztán emlékszem, hogy a nővér hozott be narancsot, és azt mondta, hogy az anyukám küldte, én meg sírtam, hogy akkor ott kell lennie anyunak, és miért nem jön be hozzám. Nem értettem, hogy miért nem akar látni. Tehát szerintem ha valami trauma éri a kisgyereket, arra azért emlékszik.
2008. szept. 30. 11:23
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én első emlékem, hogy van valami háló, amin mászom ki és ott van egy kutya. Kérdeztem régebben anyukámat, hogy ez mi volt, azt mondta, hogy amikor kicsi voltam mindig kitett a napra a járókában / akkor még hálós járóka volt / és egyszer a kutyánk kirágta a hálót, hogy ki tudjak menni játszani hozzá. Szegény anyukám mindenhol keresett, mert bemásztam a kutyaólba és nem látott...:-) 11 hónapos voltam. A bölcsiből már teljesen tiszta emlékeim vannak.
2008. szept. 30. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!