Babáknak vagy kisgyerekeknek mikortól vannak kb. emlékeik?
Ez sok mindentöl függ. Pl ha egy 2-3 éves gyereket trauma vagy nagyobb esemény ér akkor emlékezhet rá. vagy felnött korába elöhozhatja egy hasnló eset.
vagy ha sokszor beszéltek róla akkor úgy élheti meg hogy azok emlékek , pedig csak képzelet az elmondottak alapján. Vagy egy egy kép is emlékeztetheti rá.
Pl 3 éves voltam mikor nagypapám meghalt. Minden mozdulatra emlékszem, mikor éjjel jött a nénikém hogy vigyázzon rám, vagy atemetésre hogy neme ngedtek közelebb, és a nénikém hátul gyalogolt velem. vagy mielött meghalt hónapokig beteg volt, és én minden reggel bementem hozzá puszit adni neki. és ráadásul pozitív ez az emlék.
de a barátnöm kisfia 3 éves múlt és az utolsó karácsonykor együtt voltunk velük, és pont egyik nap emlegettük hogy jön majd a télapo meg lesz karácsonyfa, és erre rám néz és mondja hogy "nem fért be tavaly a karácsonyfa az ajtón" és hogy ott állt a sarokban, "és te meg a Gábor is is itt voltatok".
pedig nem beszéltünk róla tavaly óta. és érdkese mennyi mindnere emlékezett, de azt nem tudta megmondani mit kapott a jézuskátol.
köszönöm a válaszokat, sajnos míg pár hónapos lesz, nem lesz rá lehetőségünk.
bocsánat rosszul írtam:
"...elköltözni amikor még NEM emlékszik rá a gyerek..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!