Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ikres anyukák! Válaszolnátok...

Ikres anyukák! Válaszolnátok nekem erre?

Figyelt kérdés
Milyen egyszerre 2 (vagy több) babával az életetek?
2010. ápr. 17. 13:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az elején nagyon nehéz volt, ha nem lett volna anyukám ki se bírtam volna. Amikor az egyiket etettem, a másik sírt mert éhes volt, aztán végülis rászoktak arra, hogy egyikük később kapott cicit. A fürdetés is rossz volt, ebbe segített anyukám, az egyik babót mindig ő fürdette. Meg hát jóval nehezebb is volt, mert egyre is nehéz figyelni, nem hogy kettőre. De hálaisten ebbe is belelehet jönni, első 2 hónap viszont nem volt kellemes.
2010. ápr. 17. 14:03
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Az eleje tényleg nagyon nehéz. Nem is gondolná az ember, hogy 3 hónapot ki lehet bírni szinte alvás nélkül. Napi 2-3 órát sikerült szunnyantani, azt is részletekben.

3 hónap nekünk csak a szoptatásról szólt, de szó szerint.

Mire az egyik jóllakott és elaltattam, addigra kelt a másik és ez a mókuskerék folytatódott.

Nekem csak a férjem volt segítségnek, de ugye ő dolgozott este ért haza.

A fürdetést azt egyedül nem lehet csinálni, ahhoz legalább az apuci kell.

Majd napról napra könnyebb lett. No azért unatkozni nem kell. Nekem most 1 évesek, szaladok utánuk egész nap. Ez is nehéz, de már máshogy mint az elején.

Eltelik egy kis idő mire összeszokik a család.

Egyébként nagyon nagyon jó ikres anyukának lenni.

Már el sem tudnám képzelni, hogy "egy" babám legyen.

Imádom Őket és kész!!!

2010. ápr. 17. 15:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy egyszerű, de csodálatos. :)

Én az első hónapokat könnyebbnek éreztem, mivel beszereztem egy ikres szoptatós párnát, amivel egyszerre szoptattam őket, így az étkezések között volt 2-2,5 órám, amikor csinálhattam a többi dolgot (nem volt és ma sincs segítségem, csak a férjem, aki este ér haza): mosás, vasalás, takarítás, főzés stb. Ha az esti fürdetésre sem ért haza a férjem, akkor az egyik gyerkőcöt beletettem a gyerekülésbe, míg a másikat fürdettem, majd szoptattam.

Nekem onnantól lett nehezebb, amikor már elkezdtek közlekedni a lakásban és elkezdtem a hozzátáplást (6 hónapos korukban).

Ezektől függetlenül imádom őket és örülök, hogy ketten vannak! :)

2010. ápr. 17. 21:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem is értem, az elsők miért nem egyszerre szoptatták a babákat...

Nekem, mivel nem első gyerekek, könnyebb velük, mint az első egy szem gyerekkel volt.

Akkor mindenen halálra aggódtam magam, most viszont könnyedén veszek mindent, így semmi gond.

2010. ápr. 19. 09:08
 5/6 anonim ***** válasza:
2. válaszoló vagyok. Koraszülöttek voltak a babáim, nagyon nehéz volt őket szoptatni, így szó sem lehetett egyszerre szoptatásról. Annak örültem, hogy legalább külön-külön tudom őket. Tanítgatni kellett a szoptatásra is őket, mert először szondán majd cumisüvegből kapták a tejet, így nagyon esetlenek voltak a szoptatáshoz.
2010. ápr. 19. 09:59
 6/6 anonim ***** válasza:
első válaszoló vagyok: én mindig fekve szoptattam és az oldalamon feküdtem, így esélytelen volt,hogy egyszerre kettőt ciciztessek.
2010. ápr. 19. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!