Kovács Emma vs. Kocsis Emma Nektek melyik tetszik jobban?
Természetesen a Ti döntésetek, de mivel mindkettő hétköznapi név, egyikkel sem hangzik rosszul. De "ne vedd el" az apától a lehetőséget, mert ate vezetékneveddel jobban hangzik.
Ez most ilyen belepofázósan hangzott, nem annak szántam. Csak bátyámnak például csúfolható vezetékneve van (bár nem hagyott benne nyomot) és emiatt sógornőm úgy döntött az ő nevén lesznek a gyerekek. Tesómnak ez nagyon rosszul esik...nem mondja, de tudom.
Utolsó, ha az apának olyan vezetékneve lenne, amit úton-útfélen kiröhögnek, miért kell azzal keseríteni a gyerek életét? Sose értettem. Ha az én férjemnek lenne olyan neve, mint pl. B.u.z.i, vagy Punczi (létező, általam ismert személyek nevei amúgy), vagy csak egyszerűen nem szépen hangzó, ilyen "Öhömböhöm" típusú vezetékneve, tutifix, hogy a gyerekek az én nevemet kapták volna. Nem tudom, miért csinál ebből némelyik pasi (meg úgy látszik, nő is) ekkora problémát. Ha van egy előnyös, és egy előnytelen vezetéknév, tök logikus, hogy a gyerek az előnyösebbet kapja.
Kérdező: Szerintem ez a két név kb. ugyanannyira hangzik jól, mindkettő gyakori vezetéknév, szerintem édes mindegy, hogy melyiket választjátok.
#2 Már miért lenne az apa előjoga az, hogy az ő nevét kell viselnie a gyereknek? Amúgy egy normális kapcsolatban a felek meg tudják beszélni, hogy kinek a nevét kapja a gyerek - nem a nő/ dönt önkényesen, hanem felnőtt módjára eldöntik.
ON: Szerintem a Kováccsal jobban hangzik, de a Kocsis ritkább egy fokkal.
Viszonylag gyakori mindkét vezetéknév, bár a Kovács talán még gyakoribb a másiknál.
Emiatt a Kocsis nevet választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!