Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak? 8 éves fiam...

Mit csináljak? 8 éves fiam sírva megy minden nap az elsőbe.

Figyelt kérdés
Év elején imádott menni. Aztán volt egy időszak, 2-3 hét, hogy sírva ment. Aztán szerencsére elmúlt,mikor kiderült, hogy néhány nagy piszkálja őket, beszéltem a fiúval,utána békén hagyták őket. Most megint kezdi, már egy hónapja minden reggel bőgve kísérem be. Az ő állítása szerint senki nem bántja, nem csúfolják( ezek után már lehet). A tanulással sincs problémája, csak egy kicsit rondán ír.Osztályfőnök szerint is minden rendben. Tanácstalan vagyok, sőt teljesen el vagyok keseredve, hiszen itthon minden rendben van. Nincs ötletetek, hogy hogyan kezeljem a helyzetet?
2010. ápr. 16. 08:45
 1/7 anonim válasza:
82%
Mikor oviba járt akkor is sírt reggelente?Én 3 évig szinte minden reggel bőgtem és könyörögtem hogy ne hagyjanak ott!És suliba is sírva jártam elsőben!Nehéz elmagyarázni miért bőgtem!!!Máig is utálom ha mások állítanak szabályokat és azt be kell tartani,mint pl. mikor rokonnál nyaralsz,na én arra sem voltam képes!!Viszont fontos hozzátennem, hogy én nagyon talpra esett gyerek voltam!Soha nem mentem úgy haza , hogy valaki bántott!Fura egybeesés!Tudom, hogy ezzel nem segítettem,de talán megérted, hogy lehet nincs különösebb baj,csak ő otthon akar lenni, amit sajna nem lehet!27/L
2010. ápr. 16. 08:53
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Igen, az oviban is ugyanez volt.

Amúgy egy karakán, vagány kiscsávó, pont ezért aggódom a reggeli bőgések miatt. Amikor hazajön, vidáman meséli, hogy mi volt a suliban...

2010. ápr. 16. 09:05
 3/7 A kérdező kommentje:

És amikor kérdezgetem, hogy miért sír, azt mondja, hogy hiányzom neki, meg fél, hogy éhes lesz, és nem ehet, és hányingere lesz.

Van valakinek még ötlete esetleg?Vagy járt már valaki hasonló cipőben?

2010. ápr. 16. 09:09
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor ne aggódj, ha utána vidám mesél, akkor nem lehet nagy gond. Lehet csak nehéz neki tőled elválni (nincs kisebb testvére, akivel otthon vagy?), de ha belép az ajtón és te elmész, akkor már minden rendben. Ez előfordul a gyerekeknél.
2010. ápr. 16. 09:16
 5/7 anonim ***** válasza:
szegényke. én is sírtam, sőt hisztiztem mikor anyutól távolodott a buszom. Mond el neki, hogy ő már egy nagy fiú és menni kell... aztán szerintem tegyél kekszet, ropit a táskájába. Nekem anyáék még kis jutalmat is adtak, ha nem toporzékoltam. Szerintem ez a piszkálás amit ha csinálnak a többiek, ez rosszul esik neki, dehát álljon a talpára és mondja meg nekik, hogy húzzanak el. írasd be karatéra. barátom szülei így oldották meg, hogy magabiztos legyen a fiú. sok sikert.
2010. ápr. 16. 09:20
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm:)( a válaszokat...)

De, van két kisebb tesója, az egyik ovis, a másikkal még itthon vagyok.

Szoktam neki rágcsálnivalót rakni, hogy ne aggódjon. Müzliszeletet, meg ilyesmit. Első óra után már kapnak tízórait, úgyhogy csak az első óra miatt pánikol a kaján...

Attól félek, hogy a többi gyerek kikezdi ebben a sérülékeny időszakában, és kiközösítik, meg csúfolják a reggeli bőgésért.És onnét már nehéz lenne a visszaút. Tapasztalat esetleg ez ügyben?

2010. ápr. 16. 09:29
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Lányom 10 éves, Ő sem örömmel megy reggelente, néha lógó orral jön haza, csak 1-2 barátnője van, de neki végül is így is jó, mert ezek már ovis kori barátnők. Viszont mikor mesél, akkor alig győzöm leállítani, már jönnek az élmények:) Serdül...

Szerintem készítsetek egy naptárat, olyan visszaszámlálós naptárra gondolok, szép színeset, hogy még mennyi van vissza a tanévből. Rájön, hogy már alig van pár hét. Közben tervezheti, hogy mit csináltok nyáron, esetleg addig miből akar javítani, ilyesmik, azt írjátok be a naptárba. Lelkesítsd, ahogy tudod!

2010. ápr. 16. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!