Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apa és a GYES. Be kell jelente...

Apa és a GYES. Be kell jelentenie valamit a cégnél? Vagy csak simán MÁK, hogy ő igényli a GYES-t?

Figyelt kérdés

És onnantól folyósítják? Nem tudom ennek folyamatát, hogy mit kell tennünk (a papírmunka az sima ügy), kinek kell szólni, bele kell-e a munkáltatónak valamibe is egyeznie stb. 8 órában dolgozik. Akik már túl vagytok rajta - segítenétek?

Ja, azért a kérdés, mert várjuk a másodikat és én a GYED-ről mst le akarok mondani, elmenni táppénzre a második születéséig, és addig legalább a GYES-t is meg tudjuk fogni. Sakkozunk...

2010. ápr. 16. 07:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Csak az igénylő kell, meg az iratai, és ennyi, viheted a MÁK-hoz:) Ha postán külditek, akkor elég mindenből fénymásolat.

Itt tudsz utánaolvasni:

[link]

Amúgy biztosan jobban jársz a táppénzzel, mint a gyeddel? Csak azért kérdem, mert a gyed 70%, a táppénz meg csak 60:(

Persze ha nagyon magas a szerződés szerinti béred, akkor minden ok:)

2010. ápr. 16. 08:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Szerencsére nagyon jó volt a szerződés szerintim, így jóval többet kapnék táppénzen, sőt a szabi+15 nap betegállományból számított 2. utáni GYED is meglesz a maximum.
2010. ápr. 16. 09:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Akkor hajrá:DD
2010. ápr. 16. 09:50
 4/5 A kérdező kommentje:
De a kérdésre nincs válasz... Jár ez valami kötelezettséggel az APA cége részéről?
2010. ápr. 16. 13:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Bocs, azt hittem egyértelmű. Szóval nem kell a cégétől semmi, mert a gyes alanyi jogon jár, és az állam adja, se munkaviszonyhoz, se fizetéshez nem kötött. Úgyhogy egyenesen postázd, vagy vidd a MÁK-hoz.
2010. ápr. 16. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!