Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan teremtsek be mindent a...

Hogyan teremtsek be mindent a kisfiamnak mire megszületik?

Figyelt kérdés
Egy elkeseredett kismama szól most hozzátok.Heteken belül világra hozom kisfiamat. Az apukája kilépett az életünkből és semmilyen támogatást nem kapok tőle. Anyukámhoz kellett költöznöm és az ő kis pénzéből élünk albérletben. Még semmit sem tudtam venni a picinek, szó szerint semmit. És iszonyatosan el vagyok keseredve, hogy hogyan fogok tudni beteremteni neki mindent. Se babakocsi, se kiságy, kisruhák, semmi. Segélyt nem kapok, nincs rá keret, ez volt a válasz. Így viszont attól félek el fogják venni tőlem a picit. Mit tegyek?!
2010. ápr. 15. 23:05
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:
Szerinted unalmamban kéregetek?! Soha nem kértem semmit, de ha egyszer rávisz a kényszer, akkor kénytelen vagyok. És ahogy elnéztem az oldalakat, nem én vagyok az egyetlen! Ha segíteni nem tudsz, akkor legalább ne ítélkezz. A kérésem azokhoz szól, akik megértik a helyzetemet.Ne hidd, hogy ha én tudnék valamivel, akkor nem segítenék. Anno én is adtam oda a megunt ruháimat olyanoknak, akiknek sosem tellett volna olyanra.Hát most én is megszorultam....Hidd el, én sajnálom a legjobban hogy ide jutottam.És nem magam miatt.....
2010. ápr. 19. 16:25
 32/46 anonim ***** válasza:
írtam email-t
2010. ápr. 19. 16:26
 33/46 anonim ***** válasza:

Az előttem szólóval ne foglalkozz. Épp most tanácsolták neked, hogy legyen bőr a képeden, megfogadod, erre tessék... Nem is értem az ilyen embereket. Aki nem tud, nem akar, ne adjon és ennyi.

Én is nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Fel a fejjel, a csöppség mindenért kárpótolni fog. Neki semmi más nem kell szinte, csak meleg szeretet!

Nyugodj meg és figyelj a babádra. Ő megérzi, ha baj van, ne idegeskedj!

Én egy babakádat tudnék adni, de pestiek vagyunk. Ha valahogyan meg tudod oldani, hogy elvidd, írj privit.

Sok boldogságot!

2010. ápr. 19. 16:29
 34/46 anonim ***** válasza:
39%
Nem szép dolog más kérdésekbe bepofátlankodni a kérdésed linkjével.
2010. ápr. 19. 16:56
 35/46 anonim ***** válasza:
Gólyahír egyesület, Alfa szövetség segítenek a kelengyében, akár a lakhatásban is.
2010. ápr. 19. 17:05
 36/46 A kérdező kommentje:
Más, segíteni akaró emberek is bemásolták a linkemet. De bocsánat, ha ezzel bárkit zavartam...Egyszerűen csak kétségbe vagyok esve...
2010. ápr. 19. 17:08
 37/46 anonim ***** válasza:
100%
én csak az együttérzésemet tudom tolmácsolni, sajnállak, de túl messze lakom, hogy bármivel is segítsek. Nekem sem megy jól, a babám 3 hós és még babakocsink nincs például, a ruhácskákat, amiket kapok, még kénytelen vagyok eltenni a kistesónak, ha majd megérkezik közénk. Örülök, hogy mások segítenek. Kitartás! Babakocsi helyett vegyél esetleg kengurut az elején, nagyon sokáig tudod benne hordani majd a picit és sokkal olcsóbb, mint a babakocsi. A kiságy sem gond, ha nincs, alhat kihúzható fotelben, vagy másik ágyon egyelőre. Mi babakád helyett az öcsém 15 éves kisteknőjét használjuk, semmi baja, nagyon szeretem. De feltétlenül legyen valamid, amiben fürösztöd. Ha ki tudod spórolni valami kis pénzből, feltétlenül varrass valakivel 15-20 textílpelust, mert azokat rengeteg minden helyett tudod használni: betakarod vele pléd helyett, használhatod pelenkázólap helyett, a kiságyba lepedő helyett, a feje alá kispárna helyett, akár melegben még törölkőzni is lehet vele. A kiságyba én egy saját, nem gyakran használt lepedőnket vágtam kettőbe. Ha van egy kis tehetséged hozzá, köss neki kisruhát, potom pénzből van kimenős ruhácskája, én saját kötésű cuccban hoztam haza a kórházból. Egy kispulcsit 3 nap alatt megkötsz neki és bagóért veszel anyagot hozzá. Sok sikert kívánok hozzá, és majd írd meg, miket sikerült az oldalon keresztül összegyűjtened. :)
2010. ápr. 19. 18:34
 38/46 anonim ***** válasza:

Szia.

Már irtam neked.

Lett volna egy kiságyam,amit oda adtam volna szívessen,de sajnos nagyon messze laksz tőllünk.

Sajnálom nagyon.

Remélem mindent sikerül beszerezned,mire megérkezik a baba.

De sok minden nem kell,hisz nőnek mindt a bolondgomba,jó esetbe szopizni fog,igí ami kiadás az kezdetben pelus.

Persze a ruhák is,de nagyon jókat lehet kifogni jó áron.

Ami meg kell,azt fedezi majd a családi,ill a gyes.

Fel a fejjel!!!

2010. ápr. 20. 07:39
 39/46 anonim ***** válasza:

A helyi önkormányzattól kérhetsz majd rendszeres gyermekvédelmi támogatást. Magadnak szociális segélyt -akkor fizetik a tb-det is.

Aukcis oldalakon ha vásárolsz 1 Ft-os cuccokat, csak a postaköltséget kell fizetned gyakorlatilag, mindent beszerezhetsz a kicsinek (ruha, törülköző, textilpelus, kenguru, stb). A nagyobb dolgoknál pedig próbálj a városodra szűkíteni. Sok szerencsét!

2010. ápr. 21. 10:23
 40/46 anonim ***** válasza:
A szociális segély és a gyes nem megy egyszerre, vagy egyik, vagy másik. A rendszeres gyermekvédelmi támogatás pedig nem pénzbeni támogatás, otthon gondozott gyerek után nem igényelhető, mert kb. ingyenes bölcsödei, óvodai étkezést jelent.
2010. ápr. 21. 10:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!