Hogyan lehet anyaként érvényesülni? Hogy ne mondjanak rosszat a gyerekemről, meg ne okoskodjanak, ne ugráltassanak, stb?
Valamiért sajnos ezt váltom ki másokból.(bölcsis gondozó, rokonok) másokkal semmi baj, barátnők vagy anno a korházi csecsemősnővérek és még sok más ember nem ilyen.
A gondozoval már mindenen keresztül mentünk.balhékon, azok megbeszélésén, igazgatoi közbenjárás is megesett, más bölcsikbe is átakartam vetetni, és azt is kértem legalább másik csoportba tegyék akkor.megint minden meg lett beszélve, béke van, erre megint beszól...es mantrázza azokat amiket előzőleg.kb az a betegesen önmagát ismétlő ember, akivel hiába beszélünk.
De a rokonok meg folyamatosan ugráltatnak a gyerekem miatt.szolnak ha folyik az orra, vagy kössem meg a cipőfűzőjét, pelenkázzam be.mintha amugy ez nem lenne természetes, hogy ellátom a gyermekem.. legutóbb már kibuktam rajtuk hogy akármikor vendégségbe jövünk mindig nekem magyarázzák mit hogyan kell.valahogy szerencsétlenül kikértem magnak de hál ég nem folytak bele, mert tuti lett volna mit mondaniuk rá.érdekes mód más anyák is jelen vannak, őket mégsem reckíroztatják soha, csak engem.
Mi lesz így később? Óvoda, iskola, pályaválasztás?
"kb az a betegesen önmagát ismétlő ember"
Nem lehet, hogy veled van a probléma?
Gondolkozz el rajta magadban, hogy van e oka?
Mit és miért mondogat valamit folyton a gondozónő?-biztos rosszat akar?
Szólnak ha folyik az orra vagy lóg a cipőfűzője-épp a rokonok is megtörölhetnék az orrát, de miért baj, ha ők veszik előbb észre és szólnak?
Nem vagy túlzottan kihegyezve most valamiért ezekre a dolgokra? Nem bántani akarlak, csak ha mindenkitől ugyanazt kapod, annak valami oka kell legyen. Nem biztos, hogy mindenki bántani akar téged ezzel, miért érzed bántásnak?
Nem lehet, hogy bizonytalanságot látnak rajtad?(Még ha nem is vagy az?) Nem vagy halkszavú, szürke kisegér? (Bocsi, csak próbálom kitalálni mi lehet a fejükben.)
Szerintem a halkabb, gyengébbnek, befolyásolhatóbbnak tűnő embereken próbálnak felülkerekedni, és okosabbnak látszani ezek a "tanácsadók".
Nekem akkor dumáltak bele, amikor nem szóltam vissza. Aztán betelt a pohár, leállítottam őket, már csak a egyik dédi magyaráz, de vele kerülöm a beszélgetést a gyereknevelési/etetési témákról.
Ezt leszámítva, nincs igazuk kicsit sem? Fura, hogy pl egy cipőfűzőért szólnak. Én a fél szememet vendégségben mindig a fiamon tartom(nem veszem természetesenk, hogy más is figyel rá), vagy ha nem vagyok ott épp, direkt szólok valakinek, hogy figyeljen rá. Így ezt a cipőfüzős stb dolgot nem is értem.
Amúgy ha olyanok, akor bizony később is beleszólnak. Pl nálunk a dédi: az öcsém miért nem tanul még(1x elszóltam magam 21 éves érettségizett, de dolgozik), én miért nem tanulok(érettségi+ okj), miért akar a párom vállalkozni, miért nem költöznek haza a sógoromék stb jellegű témákat nem győzi kibeszélni mindenkivel(mintha lenne köze hozzá...)
A gondozo kicsit orvosnak hiszi magát olyan szinten hogy hivatalos orvosi papíroknak sem hisz, igazgatói utasítások ellenére is fújja tovább..(nem tudom szóljak e az igazgatónak amúgy erről már megint...)
A rokonok meg lehet nem megbántani akarnak, csak "gyereknek" néznek, ők pont az a típusok amugy akik tiltással, szidással, pofonokkal neveltek, én meg ugye az ellentétük..
Mindenesetre bölcsi protekciot intézek máshova.(ami eleve rosszul esik, hogy enélkul nem képesek átvenni mikozben rengeteg anya a mibolcsinkbe hozná a gyermeket tehát biztos lenne kivel férőhelyet cserélni de az igazgatok meg sem ajarnak mozdulni..)
Igaz menekülőut, de nem akarom hogy kihasson a gyermekre
Azon is gondolkodtam, ez nekem valami tanítás lenne.ki tudja miket hoz még az élet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!