Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerektartás fizetésben...

Gyerektartás fizetésben valaki, aki jártas? Hivatalosnak számít, ha a feladó nem a fizetésre kötelezett, hanem megjegyzésben van megemlítve a neve?

Figyelt kérdés
Páromnak van egy gyereke, aki az anyjával él külföldön. Eddig western unionon küldte neki, de párom nemrég elvesztette a személyijét. A western unionhoz azonban igazolnia kell magát. Sajnos a nő nem hajlandó megadni a címét, sem a számlaszámához tartozó iban kódot. Így kb. ellehetetleníti,hogy küldjön pénzt. Párom sajnos nem tud mostansag hazautazni (ő is külföldi) iratokat intézni. A kérdésem az lenne,hogy az úgy hivatalosnak számít,ha mondjuk az én nevemmel adjuk fel a pénzt és megjegyzésbe beírjuk,hogy xy gyerektartás xy részére?

2016. júl. 10. 14:45
1 2
 11/14 anonim válasza:
Transferwise sokkal olcsóbb, mint a western union és megbízható. Neked csak az emil címét kell tudni és online mehet az utalás. Ő kap egy emailt ahol megadja az adatait, név, bankszámla és átváltják (olcsón) és általában még aznap rajta a számlán a pénz. A másik lehetőség, hogy félreteszitek a pénzt és jelzitek neki, hogy adjon számlaszámot, címet bármi, ha nem ad kéritek hivatalos úton, mert a western union nem olcsó mulatság. Addig külön teszitek a pénzt. Ha kell neki a pénz, úgyis ad címet, ha nem ad, ti kéritek például a gyámügyön, jelzitek és ha jelenti is látják, hogy ti akartok fizetni és mivel a pénzt félreteszitek, amint van számlaszám vagy bármi elkülditek.
2016. júl. 11. 07:50
 12/14 A kérdező kommentje:

hú köszi erről még nem is hallottam :D az emailjet sem tudjuk,de annyit talán hajlandó lesz megadni...igen,nem olcsó.

az a baj hogy totál nem érdekli,mert még régebben volt úgy, h párom abszolút nem küldött neki semmit. (nem tudom az okokat,nem ismertem akkor még,és nem is az én dolgom). és kiharcolta magának, ha nem kap tartást,akkor az állam küldi neki,ha meg kevesebbet kap,akkor kipótolja neki az állam. ezzel gyűlik az adósság is persze. szavaival élve neki édes mindegy,mert az államtól úgy is megkapja,és emberségből nem képes rá,hogy megkönnyítse a dolgokat.

2016. júl. 11. 08:37
 13/14 A kérdező kommentje:
hazautazgatni meg ki ér rá folyton az ő vergődése meg nyomiskodása miatt? nem mondom hogy a párom hibátlan,de hogy minek kell ez a cirkusz....
2016. júl. 11. 08:41
 14/14 anonim ***** válasza:

En Transferwise-zal szoktam utalni haza, nem kell IBAN, csak valaszd ki az orszagot!

Altalaban kovetkezo munkanap mar rajtavan a szamlan a penz.

🔴 Elso utalasnal nincs kezelesi koltseg a lenti linken. A legjobban valt, jobban, mint az utcai valtok! A Western Unionnal meg sokkalta jobban.

🔴 [link]

2016. júl. 11. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!