Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen az élete annak, aki...

Milyen az élete annak, aki "folyamatosan" szül?

Figyelt kérdés
Úgy értem, nem védekezik szülés után, és sorra jönnek a gyerekek, mint az orgonasípok. Nem őrül meg? És az egészsége? Pl. a Süveges Gergő felesége vajon hogy csinálja?
2010. ápr. 14. 15:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi baja lehet az egészségének?? nem értem! miért lenne bármi baja? ha szeretnének több gyereket, nem csak a megszokott 2-t,akkor miért ne? Nálunk pl. a 3 nagy között 3és 2,5 év van.Soha nem éreztem, hogy túl sok lenne. Így együtt nőttek fel és mivel nem csak 1körülforgott a világ, nagyon talpraesett, önálló gyerekek lettek belőlük. egyikük se lett korán felnőtt, de megtanulták, hogy bizony nem mindig az ő akaratuk érvényesül, nem lehet minden úgy, ahogy az egyik kitalálta. megtanultak kompromisszumot kötni... Ja! soha nem paráztam apróságokon, nem borultam ki kicsinységeken. Próbáltam mindenben a jót, a szépet, a pozitívumot keresni és ez bejött.. Az én életem : így visszagondolva most se csinálnám másképp. nekem így volt jó, ez tett boldoggá. Közben tanultam is és mégis jól bírtam... Most itt a pici és így közel a 40-hez újra megfiatalodtam :)) Ennek a "késői" gyerekvállalásnak is megvan a varázsa, de más,mint huszonévesen volt :)
2010. ápr. 14. 15:36
 2/15 anonim ***** válasza:
47%

...és a túlnépesedés?

Nekem kettő van egymás után, de teljesen a gyerekek körül forog a világ.

Furcsa lesz visszamenni a külvilágba, és furcsa, rossz lesz őket óvodába adni, otthagyni őket egész napra, távol lenni tőlük. De kettő doszt elég.

2010. ápr. 14. 15:37
 3/15 anonim ***** válasza:
79%
Ne viccelj már! ma Magyarországon 1,2 gyerek születik családonként...akkor hol is a túlnépesedés?? igaz, nálunk nem forog az egész világ körülöttük, de mindenük megvan, amire szükségük lehet... így a szükséges törődést is :))
2010. ápr. 14. 15:41
 4/15 A kérdező kommentje:
Az egészséggel kapcsolatban arra gondolok, hogy a nődokik azt ajánlják, hogy szülés után egy évig ne essünk teherbe, mert annyi ideig tart, míg regenerálódik a szervezet. Amúgy hogy van a korkülönbség a gyerekeid között? Kicsit zavaros volt.
2010. ápr. 14. 15:41
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van, mert elvileg tényleg nem jó az anyai szervezetnek se ha pl. szül, majd szoptat majd megint terhes megint szoptat és ez így megy...

Vitaminhiány is kialakul, megterheli a szervezetet. Az egy másik dolog hogy sokan kibírják.

Nekem a fiam 12 hós volt mikor már nem szopott, ezután egy két hónapra terhes lettem a tesóval, akit most már 14 hónapja szoptatok. Szeretnék harmadikat de totál le vagyok strapálva..Törik a körmöm, hullik a hajam, fogytam egy csomót, pedig szedek vitamint.

Szóval várunk pár évet a harmadikkal az tuti.

Szerintem Süveseg Gergőéknek VAN nagyszülői segítség a háttérben. Azért úgy más.

Meg úgy tudom ők nagyon vallásosak is, tehát amit Isten ad azt vállalják.

2010. ápr. 14. 15:45
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
tehát: 92.09.03-án született a legidősebb, aztán a 2. 95.08.11-én, a "kicsi" 98.02. 09-én... Azaz a két nagy között 23 hónap van, aztán meg 2,5 év.. Elvileg igaz, hogy 1 év a teljes felépülés, de ismerek nem egy nőt, akik nem tartották be az ajánlott időt, mégis makk egészségesek és egyik baba se koraszülött (unokahúgomnál pl 3,5 év alatt született a 3 gyerkőc:)). Szóval ennyit az egészségről...
2010. ápr. 14. 15:48
 7/15 anonim ***** válasza:
89%

attól mert ismersz pár példát ahol nem így volt,még igaz hogy kimerítő a szervezetnek:)

Ez olyan mintha azt írtad volna hogy a dohányzás nem árt, mert ismersz olyat aki 90 éves és semmi baja pedig 70 éve dohányzik.,...

2010. ápr. 14. 15:50
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Ja, nem nálunk gondoltam a túlnépesedést, hanem globálisan, ami áttételesen minket is érint. Nem most, hanem néhány generáció után.

A "világkörüli" forgás pedig azt jelenti, hogy minden időmet lekötik, figyelmemet is. Sajnos segítségem egyáltalán nincs. Ezért is aztán, bár imádom őket, de 2 doszta. Meg öreg is vagyok, későn jöttek.

A külvilágba, ha megyünk, úgy érzem, mintha legalább 20 évvel le lennék maradva.

Amúgy le is vagyok. :)

Pedig fél füllel azért igyekszem tájékozódni a napi dolgokról.

2010. ápr. 14. 15:55
 9/15 anonim ***** válasza:
87%
Egyik osztálytársam családja ilyen volt, akkor már 13-an voltak tesók és a szülők még folytatták. Hát, mit ne mondjak, az anyukának 0 ideje volt a gyerekekre, a nagyobbak nevelték a kicsiket. Tök rossz tanuló volt mindegyikük mert a kicsikre nem jutott elég idő/energia, a nagyok pedig azért mert a kicsiket nevelték tanulás, játék helyett. A kisebbek között volt egy-kettő aki nagyon deviáns volt, most kérdés hogy a törődés hiánya vagy az anyai szervezet kimerülése miatt. Amúgy fizikailag ellátták a szülők a gyerekeket, úgy értem tiszták, ápoltak voltak, rendes ruhában jártak, rendesen kaptak enni. De ennél többre nem nem volt ideje, ereje az anyukának, ami persze érthető. Én így nem csinálnám, az biztos.
2010. ápr. 14. 16:07
 10/15 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem az ilyesmi( hogy addig szülünk amig csak fizikailag lehetséges) oltári nagy felelőtlenség.. Szinte kizártnak tartom h elegendő odafigyelés és szeretet jusson MINDEN egyes gyerekre a szülőpártól.És ez kiszúrás a gyerekekkel.Régen tök más volt, azért "kellett" 10-et szülni, mert a fele meghalt vmi betegségben.
2010. ápr. 14. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!