Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor lesz újra 3 év a gyes?...

Mikor lesz újra 3 év a gyes? Soha?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 14. 15:11
 1/7 anonim ***** válasza:
23%
remélem soha. 3év csak azoknak kell, akik nem akarnak dolgozni! Sehol máshol nem adnak ennyi időt az anyukáknak, mégsem lesznek lelki sérültek a gyerekek. Persze lehet lepontozni.
2010. ápr. 14. 15:17
 2/7 Vilcsianyuja ***** válasza:
88%
A gyesen nem múlik, az annyira minimális, hogy gyakorlatilag mintha nem is lenne... a gyed lenne fontos, hogy két évig otthon maradhasson anyuka a picivel legalább, és ne kelljen éhen halni, de ne is kelljen beadni 1 évesen bölcsibe... egyébként egyetértek előzővel annyiban, hogy mi itt Magyarországon ugyancsak el lettünk kényeztetve. Nézzétek az amcsikat, vagy apu eltartja a családot, mert az otthon maradó anyuka semmiféle ellátást nem kap, vagy vesznek fel egy bébiszittert, és anyu is dolgozik. Nem mintha erre vágynék, csak hogy érezzük, azért nekünk még az egy év gyedünkkel se olyan rossz a mi kis alacsonyabb életszínvonalunkon...
2010. ápr. 14. 15:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, azért nem semmi hogy havi 100 bruttót fizet két teljes éven át az állam, hogy ellássam 1 szem gyerekem + férjem. Ilyenről tényleg nem nagyon tudok a fejlett országokban (az angol, usa és olasz rendszert konkrétan ismerem). Szóval azért ez klassz dolog! Nekem az a bajom hogy két év után nincs hová vinni, ha fel is veszik bölcsibe du 5-kor legkésőbb kiadják még a méregdrága magánbölcsik is (közben a munkaidő jó esetben eddig tart, rossz esetben jóval tovább), arról nem is beszélek amikor napközben felhívják a szülőt hogy AZONNAL vigye haza a gyereket mert beteg (sokszor nem is az...), könyörgöm, dobja el a tollat vagy álljon fel a pultból, pénztárból??? Másnap már be sem kell mennie... Nonszensz! Na és hogy a magyarországi átlagkeresetekből nem tudunk megfizetni képzett bébiszittert, azért hogy ne kelljen minden megfázáskor 2 hét betegállományt kérni. Szerintem ezeken a dolgokon kellene változtatni főleg. Az anyukák többsége igenis akar dolgozni, jó lenne végre a feltételeket is megteremteni hozzá, ez volna állambácsi dolga.
2010. ápr. 14. 16:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak annyi bajom van ezzel az egésszel,hogy nagyon könnyen dobálozik mindenki itt,hogy mert az anyuka nem akar melózni....Namár most hova teszem majd azt a két éves gyereket???Gondolom erre az a válasz ,hogy bölcsibe,na igen...de itt ahol mi lakunk (egy előváros)nincs bölcsi,csak ovi!!!!Minden reggel 6 óra körül húzhatom a gyereket a buszon,mert kocsink nincs!!!Isteni lesz!!!A másik dolog,pedig ,hogy hova a fenébe megyek Én vissza melózni????Ahonnan eljöttem(kisvállalkozás),épp ma hívott fel a főnököm,hogy becsődölt és vége a dalnak:(((Szerintetek ,ha majd 2 éves lesz a Kicsi,és mennem kell vissza melózni,sorban fognak értem állni???Hogy persze ,gyere csak,nem baj ,hogy nincs aki vigyázzon majd a gyerekre ha beteg lesz...merthogy a szüleink is fiatalok és még dolgoznak!!!Bébiszitter???Annak mennyit kell fizetni?Mert az én fizum csak 80 ezer volt!Gondolom annyit neki kell adni!Akkor már megéri,hogy Én melózok,egy idegen meg neveli a gyerekem...Ez nem lenne rossz ötlet egyébként,tudom,hogy külföldön így megy!De ott anyunak nem 80 ezer a fizuja,apunak meg nem 100 ezer!Szóval ennyit erről...egy kicsit kétségbe is vagyunk esve,mert nem tudom mi lesz ha letelik a 2 év!!!Hova teszem a gyereket!A három év csak azért volt jó,hogy legalább akkor tudtam volna,hogy mehet oviba,Én meg mehetek melót keresni!!!De így nem tudom mi lesz...Üdv:27 hetes kismama
2010. ápr. 14. 17:40
 5/7 anonim ***** válasza:

A harmadik válaszoló minden szavával egyet értek. Itt nem a "nem akarok visszamenni dolgozni" dolog dönt sokszor, hanem az, hogy nincs hova visszamenni és nincs hova a gyermeket beadni. És nem a nagymamának/nagypapának szültem, nem beszélve arról, hogy még ők is dolgoznak.

Nem hiszem, hogy valaha újra három év lesz a gyes.

2010. ápr. 14. 18:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsóval teljesen egyetértek, annyi különbséggel, hogy talán visszavárnak, de napi 140 km-t kell majd vonatoznom így valószínűleg reggel 6 és délután 5 között nem leszek otthon. Nem tudom én vinni a bölcsibe-oviba és nem tudok érte menni. Ezért nem érdemes gyereket szülni. Ha nagyon nagy mázlink lesz, akkor apa talán igen, de még ez is változhat. 28 hetes kismama
2010. ápr. 14. 18:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Az első válaszolóval nem értek egyet. Én úgy gondolom hogy nem minden a pénz. Nekünk véletlen babánk van, abszolút nem számítottunk rá, nekem nem volt meg a kellő munkaviszonyom, mert suli után voltam, de még sem rohanok vissza dolgozni! Nem idegeskedek az anyagi dolgokon, szeretném a babámnak megadni azt amire szüksége van/lesz, de ez nem biztos hogy bármilyen tárgy, vagy játék! Szerintem a legjobb amit tehet egy szülő hogy a lehető legtöbb időt tölti a gyerekével, mert ezeket az éveket nem adja vissza senki! És a gyereknek sem mindegy!

Amúgy már újra 3 év a gyes, de én még a 3 évet is keveslem. Nem egy óvónő rokonom és ismerősöm van és az ő véleményük is az hogy még a 3 év is kevés (ezt sokszor tapasztalják), nem hogy a 2. És ezt nem azért mondom mert büdös a munka, mert abszolút nem, én mikor nem volt más suli után még egy gyárba is elvoltam, jobb híján. Sőt suli mellett a Tesco-ba melóztam, hogy legyen egy kis költő pénzem.

A másik dolog hogy nem szívesen vesznek fel egy pici gyerekkel bárhová dolgozni. És sajnos ez sosem fog változni.

2010. jún. 12. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!