Ikerlányaimat a neveik miatt csúfolják, egyikük "átnevezte" magát. Most mi legyen?
7 éves ikreim vannak. Semmi extra nincs a nevükkel. Anna és Eliza, de mi már születésétől kezdve Elzának szólítjuk
Ugye van ez a népszerű mese.. A jégvarázs. A lánykáim is imádják, nagyon tetszett nekik, hogy ők is Anna és ELza.
Azonban voltak a múlt héten egy napközis táborban, ahogy telt a hét, egyre szomorúbban jöttek haza, de ez annyira nem volt feltűnő, azt hittem csak sajnálják, hogy vége a tábornak. Meg annyira nem is volt vészes, este már teljesen szépen elvoltak.
Tegnap viszont meghallottam, hogy Dórinak (???) szólítja Anna a testvérét. Rákérdeztem, hogy miért, erre mindketten mondták, hogy Elzának ez a neve mostantól. Kérdeztem, hogy miért. Kiderült a táborban volt pár lány, akik elkezdték csúfolni őket, meg kiközösítették őket amiért megegyezik a nevük a hercegnőkkel..
Most ezzel mit tudok tenni? Szerintetek magától elmúlik? Én nem akarom Dórizni a lányomat...
Nekem meg már zümmög a fejemben a Dóra a kis felfedező zenéje...
Rengeteg név szerepelt már mesékben, ezért ne érezze cikinek a nevét.
Ő CSAK Eliza, ami önmagában egy nagyon szép név. Nincsenek összenőve, csak akkor fura, ha mindketten ott vannak. Esetleg hívhatják a barátok Lizának, a tesót meg Panninak.
Tütürütüttü Dóra!
Mi vagyunk a masik veglet,a kisebbik lanyom naponta mas neven hivatja magat,fiu es lanyneveken vegyesen.Hamarosan bejon egy uj mese es akkor az lesz a meno/ciki nem az Annaelza.
Beszeld at a lanyokkal h.barmelyik nevet lehet csufolni,sot ha nem nevet akkor tulajdonsagot (en pl legalabb 4 evig Gebe neven futottam),tanuljak meg lerazni magukrol,ezzel a csufolo minositi magat, o pedig legyen buszke a nevere,akkor ugy gondoltad ez a vilag 2 legszebb neve es ezert ezt kaptak,szeretetbol.Opcio lehet meg valoban a Liza.
De miért Elzázod, mikor NEM az a neve?!
Az Eliza ezerszer szebb, és hívjátok mondjuk Elinek, vagy Lizinek, de ő nem Elza!
#16 Születése óta így hívjuk, ez egy becenév.. Olyan mint a Borbálának a Bori, a Veronikának a Vera. Nem tudom ezen mit nem lehet felfogni.
Amúgy azóta már megoldódott, szerncsére gyorsan elfelejtették és visszatértek az "eredeti" névhez.
Elolvastam ez első részt,tudtam,hogy ez lesz.Az én lányaim is Anna és Eliza(nem ikrek).Őket nem igazán érdekli,de hát nég kisebbek.Ők inkább büszkék,és az oviban is mondják nekik sokszor,hogy de jó neked :)
Mi egyébként Annusnak,Nusinak és Elza,Elzus,Lizusnak szólítjuk Őket.Majd lecseng a lányaidnál.Vagy miért zavarja Őket?Nem szeretik a Frozent?
Jaj látom bocsi,hogy szeretik.
#Anna&Elizás voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!