Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ikerlányaimat a neveik miatt...

Ikerlányaimat a neveik miatt csúfolják, egyikük "átnevezte" magát. Most mi legyen?

Figyelt kérdés

7 éves ikreim vannak. Semmi extra nincs a nevükkel. Anna és Eliza, de mi már születésétől kezdve Elzának szólítjuk

Ugye van ez a népszerű mese.. A jégvarázs. A lánykáim is imádják, nagyon tetszett nekik, hogy ők is Anna és ELza.

Azonban voltak a múlt héten egy napközis táborban, ahogy telt a hét, egyre szomorúbban jöttek haza, de ez annyira nem volt feltűnő, azt hittem csak sajnálják, hogy vége a tábornak. Meg annyira nem is volt vészes, este már teljesen szépen elvoltak.

Tegnap viszont meghallottam, hogy Dórinak (???) szólítja Anna a testvérét. Rákérdeztem, hogy miért, erre mindketten mondták, hogy Elzának ez a neve mostantól. Kérdeztem, hogy miért. Kiderült a táborban volt pár lány, akik elkezdték csúfolni őket, meg kiközösítették őket amiért megegyezik a nevük a hercegnőkkel..

Most ezzel mit tudok tenni? Szerintetek magától elmúlik? Én nem akarom Dórizni a lányomat...

2016. jún. 30. 16:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
71%

Nekem meg már zümmög a fejemben a Dóra a kis felfedező zenéje...

Rengeteg név szerepelt már mesékben, ezért ne érezze cikinek a nevét.

Ő CSAK Eliza, ami önmagában egy nagyon szép név. Nincsenek összenőve, csak akkor fura, ha mindketten ott vannak. Esetleg hívhatják a barátok Lizának, a tesót meg Panninak.

Tütürütüttü Dóra!

2016. jún. 30. 18:37
 12/20 anonim ***** válasza:
56%
Elza helyett legyen Liza, és akkor nem kell Dórizni. Hiába születtek a mese előtt, ez már végigkíséri az életüket, amíg népszerű, ami Disney esetében akár felnőttkorig is tarthat.
2016. jún. 30. 19:48
 13/20 anonim ***** válasza:
41%
Nem azt mondtam, mondtam, hogy hetente engedném a névváltást. Ha már így alakult, hogy kínos neki a név, akkor belemennék. Nem valami vállalhatatlant választott. Később meg eldöntené, hogy hogyan tovább. De ez én vagyok, engem nem bánt meg vele, ha nem tetszik neki a választott név.
2016. jún. 30. 19:57
 14/20 anonim ***** válasza:
70%

Mi vagyunk a masik veglet,a kisebbik lanyom naponta mas neven hivatja magat,fiu es lanyneveken vegyesen.Hamarosan bejon egy uj mese es akkor az lesz a meno/ciki nem az Annaelza.

Beszeld at a lanyokkal h.barmelyik nevet lehet csufolni,sot ha nem nevet akkor tulajdonsagot (en pl legalabb 4 evig Gebe neven futottam),tanuljak meg lerazni magukrol,ezzel a csufolo minositi magat, o pedig legyen buszke a nevere,akkor ugy gondoltad ez a vilag 2 legszebb neve es ezert ezt kaptak,szeretetbol.Opcio lehet meg valoban a Liza.

2016. jún. 30. 20:54
 15/20 anonim ***** válasza:
67%
Ha Dóra lenne, azt is tudnák csúfolni. Sok gyerek ritka bunkó és megtalálja a módját, ha akarja.
2016. júl. 1. 09:29
 16/20 anonim ***** válasza:
49%

De miért Elzázod, mikor NEM az a neve?!

Az Eliza ezerszer szebb, és hívjátok mondjuk Elinek, vagy Lizinek, de ő nem Elza!

2016. júl. 3. 16:56
 17/20 A kérdező kommentje:

#16 Születése óta így hívjuk, ez egy becenév.. Olyan mint a Borbálának a Bori, a Veronikának a Vera. Nem tudom ezen mit nem lehet felfogni.

Amúgy azóta már megoldódott, szerncsére gyorsan elfelejtették és visszatértek az "eredeti" névhez.

2016. júl. 3. 17:20
 18/20 anonim ***** válasza:
Yesss! Ahogy az lenni szokott! ;-)
2016. júl. 3. 18:27
 19/20 anonim ***** válasza:

Elolvastam ez első részt,tudtam,hogy ez lesz.Az én lányaim is Anna és Eliza(nem ikrek).Őket nem igazán érdekli,de hát nég kisebbek.Ők inkább büszkék,és az oviban is mondják nekik sokszor,hogy de jó neked :)

Mi egyébként Annusnak,Nusinak és Elza,Elzus,Lizusnak szólítjuk Őket.Majd lecseng a lányaidnál.Vagy miért zavarja Őket?Nem szeretik a Frozent?

2016. júl. 6. 11:36
 20/20 anonim ***** válasza:

Jaj látom bocsi,hogy szeretik.

#Anna&Elizás voltam

2016. júl. 6. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!