Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van esélye visszakapni a...

Van esélye visszakapni a gyereket?

Figyelt kérdés

Ismim kb 4 éve elvált a férjétõl. Azóta az apuka neveli a gyereket, aki most 8 éves. Önként hagyta az apánál, mert nem volt hol laknia. Az apuka a szüleivel él. Azóta az anyuka összeszedte magàt. Van esélye a gyereket magához venni?

Egyéb tényezõk. Anyuka albiban lakik, van fix munkája már. De messze a gyerek jelenlegi lakhelyétõl, tehát tuti iskolàt kell vàltania a gyerkõcnek és nem menne a 2 hetes láthatás sem az apuka felé. Ja és az apuka rendesen neveli a kislányt.

Valaki volt hasonló helyzetben? Vagy mi a véleményed?

2016. jún. 30. 15:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Már 8 éves, nem vagyok szakértő, de nem hinném, főleg, hogy otthagyta apánál, illetve, hogy apuka rendesen gondoskodik róla...
2016. jún. 30. 15:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Gyanítom, hogy ha az apa tisztességesen neveli, nem fogják rángatni a gyereket csak azért, mert anyukának kedve lenne magához venni. Anyuka eddig foglalkozott a gyerekkel, törődött vele, fizetett gyerektartást, látogatta? A "nem volt hol laknia" mit jelent akkor, ha az apa is a saját szüleinél lakik?
2016. jún. 30. 15:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Tuti h nem elvesziteni konnyu vissza kapni annal macerasabb.
2016. jún. 30. 15:17
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A gyermekelhelyezés megváltoztatásához nem elég az, hogy a külön élő szülőnek rendeződtek a körülményei, sőt, önmagában még az sem elég, ha jobb körülményeket tud biztosítani, mint az apa.

A leírtak alapján nincs esélye.

2016. jún. 30. 15:22
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
ha apukánál minden rendben, nem fogják kiszakítani a környezetéből! a gyerek érdekeit nézik és neki nyilván nem az a jó, ha mindent elveszít csak mert anyuka most épp kéri őt.
2016. jún. 30. 15:22
 6/9 anonim ***** válasza:
Semmi esélye nincs.A gyereket nem fogják kiszakítani a megszokott életéből csak azért mert anyuka össze szedte magát.
2016. jún. 30. 15:48
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, és bocsi h csak most vàlaszolok, de nem voltam netközelben. Mindenkinek ment a zöldkéz.

Alapból az apuka szüleinél laktak, mikor összejöttek. Ugye a lány onnan költözött el váláskor. Saját lakásuk nem volt. A lány a szüleire nem számíthatott. Az új barátjával költözött össze. Nem õ volt a válóok, már alapból nem illettek össze. Nem bírtak együtt élni. A férfi jó apuka, de pocsék férj. Amirõl tudok legalábbis. Nyílvàn az õ szemszögét nem tudom. Az anyuka a barátnõm, igaz a nagy távolsàg miatt évek óta csak neten beszélünk.

Hát elvileg apuka nem igen engedi h beszéljenek telefonon. Hogy hányszor làtta ez idõ alatt, passz. Cikinek éreztem mindig rákérdezni, mert kitérõ választ kaptam.Szóval gyanítom nem sokszor. Gyerektartást azt tudom h egy ideig nem fizetett, mert épphogy kitudta a szállàst fizetni. Nekem is az a véleményem h esélytelen hogy visszakapja. Csak kívàncsi voltam màsok véleményére, hogy bíztassam-e, hogy sikerülni fog, vagy csak nyugtàzzam az ilyen jellegū mondatait. Elkeseríteni nem akarom.

2016. jún. 30. 20:38
 8/9 A kérdező kommentje:
Ja bocsi és fiuk van, nem lányuk, csak máshol járt az eszem. Bár a sztori szempontjából mindegy.
2016. jún. 30. 20:40
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezek szerint elment az anya, holott tudta, hogy a gyereket nem viheti magával, ráadásul nem is látogatta őt. Én értem, hogy nem illettek össze meg rossz házasság meg minden, de nem tudom, mitől lehetne őt a gyerek anyjának tekinteni. Olyan, mintha örökbe adta volna.
2016. júl. 1. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!