Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a születendő gyermekem...

Ha a születendő gyermekem apjával már nem vagyunk együtt attól még az ő vezetéknevén legyen vagy az enyémen?

Figyelt kérdés
Mit befolyásol ez?

2016. jún. 28. 12:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Szerintem várd meg, amíg megszületik a baba, utána is tehet nyilatkozatot, de én várnék addig mindenképp. Majd akkor kiderült, hogy valójában hogy áll hozzá. Addig talán te is valamennyire fel tudod dolgozni a történteket.
2016. jún. 28. 13:23
 12/17 anonim ***** válasza:
O az apja attol hogy gerinctelen meg lehet jo apja lesz a gyerekednek.. :)
2016. jún. 28. 13:38
 13/17 anonim ***** válasza:
Attól függ. Ha házasok vagytok, akkor így-is úgy-is az ő nevén lesz. Ha pedig nem vagyok, akkor én nem adnám neki az apja nevét.
2016. jún. 28. 22:50
 14/17 anonim ***** válasza:

"Attól függ. Ha házasok vagytok, akkor így-is úgy-is az ő nevén lesz." - jajj, még egy hozzá nem értő... akár házasságban, akár házasságon kívül teljes hatályú apaságival pont ugyanazok a lehetőségek, apa vezetékneve, anya vezetékneve, a kettőjük vezetékneve kötőjelesen.

Erről a házasok a házasság megkötésekor nyilatkoznak, a nem házasok meg az apaságinál.

(egyetlen eltérés van, hogy mivel a házasok a házasságkötéskor nyilatkoznak, az minden gyerekre igaz lesz, aki abból a házasságból születik meg, tehát ott nem lehet, hogy az egyik gyerek az apja, a másik az anyja vezetéknevét kapja - amíg apaságit az ember szülésenként tesz, úgyhogy ott elvileg azt is lehet:))

2016. jún. 29. 18:49
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem arra gondolt a válaszoló, hogy a házasságban fogant gyermek "apja" papíron mindenképpen a férj lesz (annak minden jogával és kötelességével), még ha nem is.
2016. jún. 29. 19:23
 16/17 anonim ***** válasza:

#15, igen, ez az "apaság vélelme". Természetesen ha nem ő az apa, indíthat eljárást az apasági vélelem megdöntése tárgyában, ahhoz képest egy éven belül, amikor ez a tudomására jut... (mondjuk egy DNS tesztből)

De a családnévnek ehhez legfeljebb 100 éve volt köze...

2016. jún. 29. 19:45
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

"Ha a születendő gyermekem apjával már nem vagyunk együtt attól még az ő vezetéknevén legyen vagy az enyémen?" - ez kettőtök döntése, leültök, átbeszélitek, eldöntitek...

"Mit befolyásol ez?" - a gyereketek vezetéknevét:)

2016. jún. 29. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!