Curiousgeorge09 kérdése:
Újszülött anyakönyveztetésénél mikori házassági anyakönyvi kivonat szükséges?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Él még az a szabály, hogy a házassági anyakönyvi kivonat nem lehet X napnál régebbi? (talán 300 napnál, de ebben nem vagyok biztos.) A kérdés főleg azoknak szól, akiknek mostanában született gyermekük. Mik a tapasztalatok? Ha nem szültél, de biztosan tudod, akkor is szívesen veszem a választ :) Előre is köszönöm szépen!
Szép napot mindenkinek!
2016. jún. 28. 05:55
1/10 anonim válasza:
3 hónapja szültem, elég volt az eredeti, szülésznőm mondta, hogy végre rájöttek, hogy le tudják kérdezni, hogy él-e még a házasság. Szóval nem kell már friss.
2/10 anonim válasza:
Nem tudom, függ-e attól, hogy hol szülsz, de ahol én fogok (pár héten belül), ott már nem kérnek 300 napnál nem régebbit. Az Uzsoki kórházban az eredetit, és annak fénymásolatát kérik.
3/10 anonim válasza:
Januárban szültem, 2013-ban volt az esküvő, nem kértek frissebb igazolást, csak a házassági anyakönyvi másolatát. Meg kell kérdezni a kórházban, ahol szülni fogsz.
4/10 anonim válasza:
Tavaly augusztusban az eredeti másolatát (több mint 300 napos) mutattam. Egyébként nem vitték el, ott helyben kiírták az adatokat és kész.
5/10 A kérdező kommentje:
Repkednek a pacsik. Köszönöm mindenkinek a remek hírt. Jó egészséget és szép napot!
2016. jún. 28. 07:08
6/10 anonim válasza:
Nekem az eredeti fénymásolatát kellett vinnem.Tavaly januárban szültem.Azt mondta a védőnőm,hogy már elektronikus rendszer van,ahonnan le tudják kérdezni.
7/10 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm szépen!
2016. jún. 28. 07:58
8/10 anonim válasza:
Most szültem márciusban, elég volt az eredeti. De volt egyébként is dolgunk az anyakönyvi hivatalban, ezért adott a nő egy újat, mondta, azt nyugodtan ott is hagyhatjuk. De végül csak lefénymásolták. (Kútvölgyi)
9/10 A kérdező kommentje:
Oda is köszönöm! Most már nekem is sikerült! (Sote ii.)
2016. jún. 28. 10:54
10/10 anonim válasza:
tegnap hívtam az önkormáényzatot időpontért, azt mondták, hogy mivel abban a kerületben fogok szülni ahol házasodtunk anno, így nem kell semmit se vinnem, se másolat, se eredeti, mert az anyakönyvvezetőnek ki fogja dobni a személyimre.
picit félek, hogy gond lesz, de mivel nem adták ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!