Anyós kérdés! A véleményetek érdekelne, és hogy ti
mit tennétek?
Figyelt kérdés
A párom és én több mint 2 éve vagyunk együtt.Van egy 2 hónapos kisfiúnk.Na de mi a párom szüleinél lakunk,ami szerintem nem a legjobb megoldás.(lenne hova menni,de a párom még mindig az anyja szoknyáján lóg.ő 34 éves én pedig 22.)szóval ott kezdődött az egész hogy amikor én terhes lettem az anyósomnak nemtetszett hogy én 9 hetesen elmentem táppénzre,neki meg dolgoznia kell.veszélyes munkakörben dolgoztam.miután én táppénzre mentem őt két hét múlva elküldték a munkahelyéről.ezzel nem is volt gond addig,amíg nemkezdte el keresgélni nekem a munkahelyeket.pedig nekem volt munkám,csak épp táppénzem voltam.de ő ezt nemértette meg.mindenbe belekötött amibe akkor tudott.miután megszültem,addigra szinte már beszélő viszonyban sem voltunk.ma már nem is beszélünk.mi az emeleten lakunk,de rajtuk keresztül közlekedünk.én nemigen megyek le,csak akkor ha megyünk sétálni a fiammal.persze ő szóvá tette a páromnak,hogy miért nem viszem le neki az unokáját,és mindig megsértődik mindenféle semmiségre is,és sírva elvonul.persze én mondtam a páromnak hogy vigye le ő neki az unokáját,mert én nemvagyok hajlandó szóba állni vele.azóta nemviszem le neki a fiamat,amióta nemadta vissza amikor a fiam már ordított hogy éhes, a kedves anyósom meg csak vigasztalta,mert abban bízott hogy abbahaggya a sírást a gyerek.persze mondtam hogy éhes a gyerek,de mintha a falnak beszéltem volna.azóta nemmegyünk le még a konyhára sem,csak vasárnapi ebédre.ugyanis én mindennap megyek és veszek magamnak kaját a boltban.persze a párom nemtudja ezt,mert még nempanaszkodtam,de kezd betelni a pohár.mert a párom valószínüleg az anyjának adna igazat,és nem nekem.mint a múltkor is.annyit mondott akkor hogy legyek türelmes.bocsánat ha hosszúra sikerült,de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.lehet csak én látom ennyire negatívan a dolgokat?
És mi itt a kérdés? Ez a helyzet nem is fog változni, tudod te is, hgy a párod anyu szoknyáján lóg, tehát elköltözni nem akar és nem is fog.
Ti fogtok elválni, csak az a kérdés, hogy meddig húzod.
Ennyi.
Mindezeket akkor is tudhattad, amikor hozzámentél, gyerkeet szültél, stb., tehát semmi újat nem mondtam, ez meggyőződésem.
Nyugodtan veszekedj anyóssal, menjél rá idegileg, majd anyuka beárul a pici fiának, aztán kezdődnek a veszekedések...
2010. ápr. 12. 13:20
2/16 anonim válasza:
A békesség érdekében külön kellene költöznötök, mert ha most ilyen a helyzet, később csak rosszabb lesz. Beszélj a férjeddel, mond el neki, hogy mi a baj (de ne szidd az anyósod, mert az nem segítene a helyzeten!), és hogy ha egy család akartok lenni, jobb lenne külön lakni.
2010. ápr. 12. 13:22
3/16 anonim válasza:
Hát igen nehéz helyzetben vagy. Mivel nála laktok, alkalmazkodnod kell, viszont neki is alkalmazkodnia kellene azzal, hogy nem szól bele a dolgaidba és az életedbe. Én is berágtam volna rá a helyedben, azok alapján amiket irtál. Szerintem azért engedi ezeket meg magának, mert fiatal vagy. Én 25 vagyok, férjem 35,lányunk 5hós. Én is rendszeresen kapom a tanácsokat (szerencsére csak telefonon),amik néha olyan butaságok, hogy sikítani tudnék tőlük. Természetesen a legjobb megoldás a különélés lenne, de meg kellene próbálni, hogy őszintén beszélsz a férjeddel, elmondasz neki mindent, és utána leülni 3-asban az anyóssal is, és a fia mondja meg neki, hogy ne bánjon igy veled. Remélem megoldódik a problémád.
2010. ápr. 12. 13:24
4/16 anonim válasza:
Tökéletesen egyetértek az elsővel, nem is tudtam volna jobban leírni!
2010. ápr. 12. 13:26
5/16 A kérdező kommentje:
Amikor összeköltöztünk,akkor úgy volt hogy 1 évig leszünk anyóséknál,de ennek már másfél éve.szóval nemtudtam hogy ez lesz belőle.azért köszi a hozzászólásokat.
2010. ápr. 12. 13:26
6/16 anonim válasza:
El kell költözni. Ez mindenkinek az érdeke! A baba állandóan azt látja, hogy a szerettei marják egymást!
Először a férjeddel beszélj, már az is kár, hogy eddig nem szóltál neki! Vele beszéld meg a konfliktust, hátha ő enyhíteni tudja. Akár tetszik neki, akár nem, költözni kell!
2010. ápr. 12. 13:30
7/16 anonim válasza:
Üljetek le és beszéljétek meg. Mondd el neki, hogy külön életre vágysz, nagyon jó a szüleinél, de neked ez nem az igazi. Keressetek a közelben otthont, és neked egyik se tetsszen:) Ha nem beszélitek meg, akkor rámegy a kapcsolat, ez egyértelmű. És elég szomorú, hogy a párod nem véd meg téged, talán ebből sem ártana tanulságot levonni. Összefoglalva két dolgot tehetsz: tűrsz, és évek múlva borul a bili, mert nem bírod tovább, vagy most elmondasz mindent, és kockáztatod, hogy elhagy, viszont ha melléd áll, akkor rendeződik a kapcsolat. Szerintem az utóbbit tedd, mert ha vége lesz emiatt, akkor is jobb, hogy nem évek múltán történik, mert közben nem mégy tönkre idegileg.
Kitartás!
2010. ápr. 12. 13:30
8/16 anonim válasza:
Hát igen.Én nem akarok magamnak majd ilyen férjet.Ezért is kell elővigyázatosan dönteni.De ez jobb,mintha alkoholista lenne,vagy esetleg drogozna.Én mindenképp választás elé állítanám a férjemet(ha lenne és ha ilyen lenne..),megkérdezném tőle,hogy "akkor most te örökké anyáddal akarsz élni,vagy velem jössz?" és ha az anyját választaná,de marasztalna,akkor azon nyomban elköltöznék tőle.Persze ez nem menne ilyen gyorsan(tudom jól),dehát ezt tenném akkor is.Mert az ilyen férjek eléggé anyámasszonykatonák..kis anyucipicifia..xĐ:P eléggé ... hogyismondjam,hogy megne bántsalak..tutyimutyik.-_-"
Te pedig egy erős,tüzes nő vagy,teljes ellentéte a férjednek.:P nem ilyent érdemelsz.
PERSZE AZ ANYÓSOD EGY SZEMÉTLÁDA!!!:S jól megkéne pofozgatni...vagy kiabálni a fejével,mint Bea asszony a Zsoltival xĐ csak magyar módra:D
2010. ápr. 12. 21:17
9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát!Hát nemteljesen így képzeltem a jövőnket.De azon már gondolkoztam hogy elköltözöm,és ha szeret akkor utánunk jön.
2010. ápr. 13. 09:49
10/16 anonim válasza:
Én leülnék még egyszer őszintén megbeszélni a problémát a párommal, de ha nem veszi a lapot, akkor nem foglalkoznék tovább vele. Elköltöznék, aztán várnám, mit lép a párom. Ha semmit, az elég egyértelmű, s akármennyire is a férjem, bizony ilyen esetben azt mondanám, te erre, én arra. De azért bíom abban, hogy nem ilyen vak a párod és szeret titeket, s a közös érdeketekben változtatni is képes.
A legfőbb érv az, hogy nagyon káros egy picinek olyan környezetben felnőni, ahol nincs kölcsönös szeretet, bizalom, tisztelet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!