Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Magyarországon azonos nemű...

Magyarországon azonos nemű pároknak lehet gyermekük?

Figyelt kérdés
Arra is kíváncsi lennék, hogyha igen akkor ez milyen úton történhet.

2016. jún. 10. 22:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Azt nem tudom, hogy pl. egy leszbikus pár jelentkezhet-e lombikprogramra donor spermával. "

Párként nem. Egyébként minden tudnivaló ott van az oldalon, amit korábban belinkeltem.

2016. jún. 11. 09:40
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon élettársi kapcsolatban élőknél az egyik fél fogadhatja csak örökbe a gyermeket.Később, miután már vér szerinti gyerekének számít az örökbefogadott (most hirtelen nem tudom, ez mennyi idő után következik be) a párja örökbe fogadhatja a partnere gyerekét. Mivel Magyarországon azonos neműek nem házasodhatnak, így a melegekre is ez áll.

Én azt vallom, hogy az, hogy milyen értékrendet adsz át a gyerekeidnek, valamint hogy milyen körülményeket biztosítasz neki, az nem függ a szexuális irányultságodtól. Mellesleg Magyarországon egyedülállók (tehát az élettársi kapcsolatban élők) jó eséllyel csak cigány, több éves gyereket "kapnak", akiknek már vannak sajnos sérülései, csalódott már az emberekben. Az ilyen gyerekek csak azért essenek el a lehetőségtől, hogy szeretetben nevelkedhessenek, mert valaki homoszexuális? Ez nagyon rossz hozzáállás szerintem és nem is igazságos.

2016. jún. 11. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!