Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek jogosan szóltam...

Szerintetek jogosan szóltam az anyukénak?

Figyelt kérdés

Osztálykiránduláson voltunk, gyerekeink egymás mellett ültek. Rettentő hosszú volt a nap, hazafele késő este már nem bírtak a gyerekek magukkal. Kimondottan nem rosszalkodtak, csak pörögtek , de a helyükön maradtak. Nem mondom, hogy nem volt idegesítő a vihogás, szenvedés, de semmi rosszat nem csináltak. Párszor odaszóltam, de ilyen fáradtan nem igen hatásos már. 4-kor keltek hajnalban, este 9-kor volt az eset. Szóval a másik gyerek anyukája megunta és vizes flakonnal fejbekólinotta őket. Nemfájt az szerintem, de az enyém az ilyen dolgokra hiperérzékeny. Főleg más szülőtől. Még tőlem is. Ő ilyen lelkületű. Nulla önbizalom, mások előtt alig mer megszólalni. Na ez a kólintás hatásos is volt, hátradőlt és nem sírt, de nyelte a könnyeit.

Én szóltam a másik anyukának, hogy legyen szives beszélje meg vele, mert szerintem egyrészt nem ez volt a módja, meg az én gyerekemnek ezzel odavág a következő két hétre az tuti. Ő azt mondta nem áll számdékába visszaszívni, mert látta én is hiába szóltam. Na végülis mondott neki valamit, de láttam baromira nem tetszik , mert magának adott igazat.

Tényleg nem csináltak rosszat, eleve a tanár is rájuk szólt volna, aki mögöttük ült. Egyszerűen csak szenvedtek, fetrengtek, de a helyükön. Ha rosszalkodnak én megfogom az enyémet és elviszem onnan lenyugodni, de itt nem éreztem, hogy annyira kell a vasszigor hisz tényleg a fáradság volt az oka, szemeik keresztbeálltak már.

2016. jún. 2. 12:25
1 2
 11/19 Snorri ***** válasza:
50%
Teljesen jogosan szóltál, szégyellje magát. A Magyar törvények szerint is tilos a gyermek verése, pofozása. A tanárt sem értem, mert neki is szóvá kellett volna tenni. Jól tetted, hogy kiálltál a fiadért.
2016. jún. 2. 13:57
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a megerősítést. Tudom, most én vagyok a rossz szülő a másik szemében, meg stb stb. Azt tudom én nagyon jól felismerem hol a hatás és sokszor hamarabb is. Ii még a rászólás sem igen lett volna jogos a másiktól. Bohóckodtak. Az ő fia sem kevésbé, mint az enyém, sőt utána megfigyeltem amikor az enyém gubbasztott könnyeit nyelve , hogy az övé kezdte el b@@tatni.

Ő az a fajta szülő, aki szerint mindnki más lehet csak rossz. Egy példa: a két gyerek egymás mellett ült, mert barátok. Egyszer csak az anyja panaszkodott, hogy a fiát az enyém nem hagyja békén egész órán dumál, zaklatja. Na jól leszidtam az enyémet. Rettentően ellenkezett, de hát gyerek, sokszor a sajátunknak sem szabad hinni. Bár ez az erős tagadás fura volt. Majd beszéltem a tanítónővel, hogy bizony nem az enyémmel van a gond, csak a kisbarát a rossz jegyeit így próbálja kimagyarázni. Anyja meg mindent elhisz neki :( szóval nem első problémás helyzet.

Akkor is rosszak voltunk amikor az első hetekben megjutalmaztam egy sütivel az enyémet ha szépen figyelt az órán és nem volt gond. Úgy éreztem ennyi ösztönzés kella kis szertelen gyereknek. Meg is lett a hatás, de ez csak 2-3 hónapig tastott ez a szokás , azóta eltelt 1,5 év, nem is emlegeti. Ez egy kezdő lökés volt. Szóvá is tette a kisbarát anyja, hogy most miattunk az ő fia is szeretne sütit és hogy az én gyerekem amiatt a süti miatt tanul.

Egyébként igen, szülős kirándulás volt, messzire mentünk. Tanárok örültek a segítségnek.

2016. jún. 2. 13:58
 13/19 A kérdező kommentje:
*határ
2016. jún. 2. 13:59
 14/19 anonim ***** válasza:
Szétverném a fejét ha megüti a gyerekem.
2016. jún. 2. 14:10
 15/19 anonim ***** válasza:
25%

Semmi rosszat nem csináltak, csak hangosak voltak. Na bumm.

Az én gyerekem is önbizalom hiányos, nem is kellett még rá soha kezet emelnem...( Ritka ha egynél többször el kell valamit mondanom....) de ha más megtenné, ráadásul a szemem láttára, helyből megküldeném úgy az illetőt, hogy még azt is leszázalékolnák, aki felsegíti!

2016. jún. 2. 15:27
 16/19 A kérdező kommentje:
Vicc, hogy még nem is voltak hangosak. Fetrengtek , bohóckodtak, kinlódtak, de egy helyben. Na jó, a másik gyerek rugdosta az anyja ülését. Érdekes módon az enyém egyszer sem mozdult meg, vagyis az ülésem. Az én fiam mögöttem ült.
2016. jún. 2. 15:38
 17/19 anonim ***** válasza:
Én fejen csaptam volna egy üres flakonnal a nőt, nem durván, csak enyhén, hogy érezze a törődést.
2016. jún. 2. 16:03
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Milyen sok intelligens, megértő, toleráns és kicsit sem agresszív ember jár ide, akinek a gyerekéhez szigorúan tilos hozzáérni, de természetesen a másvilágra küldené, aki csak rászól. Neveljük a következő értelmes generációt! Jézus.

Kérdező: igazad volt, ez nem kérdés.

2016. jún. 2. 16:05
 19/19 anonim ***** válasza:
17%

Kedves Utolsó!

Szerintem azt, hogy ki milyen intelligens, ne firtassuk.

A hozzászólásodból látszik, hogy nem Anyaként gondolkozol... Több hozzáfűzni valóm nincs is az általad írtakhoz.

2016. jún. 2. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!