Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi dönti el a baba nemét?

Mi dönti el a baba nemét?

Figyelt kérdés
azt már hallottam hogy hogyan esik termékenyül meg a nő, de az XY vagy az XX-et mindig kifelejtik belőle. Tudom hogy az XY az a fiú, az XX a lány. De az a két betű hogy jön össze?
2010. ápr. 11. 12:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát az apunak ugye van az xy, neked meg az xx. Szóval kettéválnak az apu kromoszómái, meg az anyu kromoszómái. Így lesz x y aputól és x x anyutól. Azt, hogy anyu egyik x-je apu x-jével, vagy y-jával fog találkozni, azt a pillanat dönti el.

Én így tudom

2010. ápr. 11. 12:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Passz,viszont úgy tudom, a férfinél dől el minden. Ő játszik nagy szerepet benne.:)
2010. ápr. 11. 12:36
 3/5 anonim ***** válasza:
A nőknek csak x kromoszómájuk van!Míg a pasiknak x és y is!Tehát ha egy nő x kromoszómájával egy szintén x férfi kromoszóma találkozik akkor kislány lesz a dologból!!!Ha viszont egy nő x kromoszómájával egy férfi y krómoszómája talákozik ,akkor kisfiú lesz a baba!(Nekünk 2x jött össze,tehát kislányunk lesz)Üdv :26 hetes kismama
2010. ápr. 11. 12:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Elég sok befolyásoló tényező van, de még ha mindent szabály szerint csinálunk is, akkor se lehetünk benne biztosak, hogy fiút, vagy lányt csináltunk. Én úgy tudom, hogy nagyobb hatással van a férfi erre, de!

Vannak olyan napok, mikor a petesejt csak fiúkat fogad be, és van, hogy csak lányokat.

Azt is hallottam, hogy ha a legtermékenyebb napodon csinálod a babát, akkor nagyobb eséllyel lesz fiú, mintha pár nappal hamarabb csinálnád. Mert a fiúk gyorsabbak, a lányok lassabbak. Viszont ha 2-3 nappal előtte akciózol, addigra ugye elméletileg ott várnak már a kis spermák, csak az a baj, hogy a fiúk hamarabb meghalnak, a lányok hosszabb életűek.

2010. ápr. 11. 12:40
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Sokat segítettetek! Sok boldogságot a 26 hetes kismamának! Én még csak 4 hetes vagyok. :)
2010. ápr. 11. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!