Lukács vezetéknévhez melyik keresztnevek illenek?
Hát mondjuk azt hogy LukáCSDZSenifer kissé nehézkes kimondani.
Az Alíz,Daniella,Flóra szépek. A Lilla, Lara bár szép, nem szerencsés, mert alliterálna, ami sokak szemében idétlen. Szerintem sem hangzik szépen.
Fiú nevek közül egyik sem tetszik, amit írtál, de pl. jól megy hozzá szerintem az Antal, Márton.
Egyedül arra érdemes ügyelni, hogy alliteráló, tehát L-el kezdődő vagy a vezetéknévvel nehezen kiejthető, C, DZS, CS, SZ, S, ZS betűs neveket ne adjatok mellé.
Magánhangzóval és Cs, Dzs, Z, Zs hangokkal kezdődő neveket kerülném.
Ezek alapján maradt a Lukács Lilla ami nekem tetszik. Az alliteráció nem idétlen, csak kivételes esetekben.
Noel nagyon elüt stílusában a vezetéknévtől.
Szerintem fiú név: Lukács Martin, Márk, Zsombor, Noel, Dávid
Lány név: Lukács Hanna, Maja, Bernadett, Inez
Egyik ismerősöm kislánya Léda.Lukács Léda Hanna.Szerintem szép.Nekem tetszik ha alliterál és a Lillát mondanám,esetleg Lili(vagy ezek más formában:Lilien,Lilia,Liliána...)
Ezen kívül szerintem is szép még a Lukács Dorina.
Kisfiúból Levente és Marcell.
Az én gyerekeim Lilla Flóra,Marcell Olivér és Noel Márk,úgyhogy egyértelműek a neveim :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!