Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés utan lehet folytatni a...

Szülés utan lehet folytatni a sulit?

Figyelt kérdés
Ha valaki terhes es szeptember be elkezdi a sulit es februárban szül, akkor az anyósa elmehet gyesre es ah aki szült járhat tovabb iskolába?
2016. máj. 25. 18:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
24%
Sose értettem gyereknek minek gyerek. Igen, lehet folytatni, bár elég nagy felelőtlenség volt.
2016. máj. 25. 18:41
 12/22 anonim ***** válasza:
63%
Inkább fejezze be a sulit..így legalább van rá esély, hogy nem az én adómból fog élni.
2016. máj. 25. 18:48
 13/22 anonim ***** válasza:
46%
Most miert? En se akarok vezetni, megis vallaltam gyereket:))))
2016. máj. 25. 18:50
 14/22 A kérdező kommentje:
Jajj egybol probalja oltani hogu hogyan irok.. csak a hibat lehet eszre venni ezaz! "Vetetni" akart lenni csak a szokijativo kijavitotta
2016. máj. 25. 18:55
 15/22 anonim ***** válasza:
82%

Azért ez nem ilyen egyszerű...olvasd el az 1998. évi LXXXIV. törvény 20. §-át:

[link]

Itt leírják, hogy ki mikor és hogyan veheti igénybe a GYES-t.

Amennyire látom, nem feltétlenül veheti igénybe nagyi a GYES-t a szülést követően rögtön (kivéve talán kiskorú szülő esetén, ha ő a gyám), illetve mellette nem is dolgozhat semmit.

Viszont anyuka szerintem minden további nélkül kaphatja a GYES-t suli mellett, mert az nem keresőtevékenység.

Érdemes bemenni az illetékes Kormányhivatalba és a konkrét eset, pontos információk birtokában segítséget kérni a lehetőségekről.

2016. máj. 25. 19:36
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Azt is kalkuláld bele a dologba, hogy kirúghatnak a suliból a terhesség miatt. Nálunk anno egy csajt kirúgtak, mikor terhes lett, mert "rontja az iskola hírnevét".
2016. máj. 25. 19:42
 17/22 A kérdező kommentje:
Pont iden volt egy terhes lany a sulinkba de mar elment mert szült
2016. máj. 25. 20:03
 18/22 anonim ***** válasza:
78%

Hivatalosan ezért nem lehet valakit kirúgni. Ha valakit ezért rúgnak ki, nyugodtan perre viheti a dolgot, mert ez nem fegyelmi vétség.

Kérdező: nagyon helyes, ha az iskolát folytatni akarod. De szerintem beszéld meg az osztályfőnököddel (ha van iskolai szociális munkás/iskolapszichológus, akkor vele, mert - főleg az előbbi - jobban tudja, hogy mik a lehetőségeid), hogy mit szeretnél. Lehetsz magántanuló is, így nem kell bejárnod, csak ha éppen ráérsz, és vizsgázni kell, a tanárokkal megbeszélve, hogy mit mikor. Így a babáddal lehetsz napközben. Mert azért lássuk be, egy babának elsősorban mégis a szüleivel kell a legtöbb időt eltöltenie, és nem a nagymamával.

2016. máj. 25. 21:20
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

"Nálunk anno egy csajt kirúgtak, mikor terhes lett, mert "rontja az iskola hírnevét"."

A fiút is kirúgták, aki teherbe ejtette?

2016. máj. 25. 22:51
 20/22 A kérdező kommentje:

Beszelni fogok ofovel mindenkepp Errol.

Utolso valaszolo: Nem. A fiu Nem oda jart

2016. máj. 26. 05:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!