Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is állandóan azt hallgatja...

Más is állandóan azt hallgatja, hogy milyen könnyű a mai kismamáknak?

Figyelt kérdés
Már a hócipőm tele van, hogy a párom családja állandóan ezt szajkózza. Mert régen pelenkát kellett mosni és nem volt ennyi depressziós kismama, mint most. Sosem panaszkodtam, és csak az első pár nap volt nehéz nekem lelkileg, amiről nem tudnak. Nem mintha ma nem kéne kézzel kimosni a kakis ruhákat. Nem hiszem hogy 10 kakis pelus kimosása vasalása teher lenne... Régen szerintem hagyták a gyereket sírni, nem volt ennyire babaközpontú a társadalom mint ma. Pont ezért nem akarják engedni, hogy felvegyem a babámat, mert már így is elkényeztettem 1,5 hónaposan. Persze nem hallgatok rájuk, de egy idő után már nagyon idegesítő, mert ezzel az én ,,munkámat" írják le. Ti mit gondoltok erről? Szerintem csak más, nem összehasonlítható. A mai elvárások meg se közelítik a régieket, hisz kell, hogy családfentartó is légy és jó anya, és háziasszony.
2016. máj. 20. 08:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szerintem részben könnyebb,mert van mosogatógép,eldobható pelenka,mikró stbstb. Viszont régebben mikor együtt élt több generáció jobban be tudták osztani a munkát,anyukának több lehetősége volt pihenni. Az tény,hogy kicsit kifordult a világ és már-már túlzásba esik sok nő,hogy amint a baba megszületik midnden más megszűnik létezni. Szerintem nem mondhatjuk egyikre sem,hogy könnyű,de nem is az a lényeg,hogy azt figyeljük. nekem mondjuk nem mondták még sosem,hogy hú de könnyű dolgod van mikor gyereket neveltem,tanultam,dolgoztam egyszerre.
2016. máj. 20. 09:57
 12/18 anonim ***** válasza:
65%

Nekem mesélt anya, van összehasonlítási alapja, én 90-ben születtem a tesóm pedig 93-ban. Nálam textilpelenka volt, tesómnál eldobható. Neki sokkal könnyebb volt az eldobható.

A háztartás se volt régen könnyebb, most gépesítve van az egész ház, régen nem volt automata mosógép sem, csak írtam egy példát.

Igen, ezek a dolgok (eldobható pelus, automata mosógép) azért jöttek be, hogy könnyebb legyen. Hogyne lenne könnyebb dolgunk?

2016. máj. 20. 10:28
 13/18 anonim ***** válasza:
82%

A mai nőknek is van, ami könnyebb(háztartás) meg van, ami nehezebb. 30-40 éve nem kellett kisbaba mellett nyelvet tanulni, fősulit végezni, aggódni azon, h miből élnek meg, ha nem vesz vissza a munkáltató. Ma már lenézik azt, aki "csak" gyerekezik a gyeses időszak alatt.

A mai nőknek nincs annyi segítségük, mert sokszor több száz km-re vannak a rokonok vagy épp egy másik országban, mindent egyedül kell megoldani. Nincs egész nap otthon lévő mama, aki sütöget, főz, mesél a gyerekeknek. Régen otthon lehetett hagyni a házban a kiskorú gyereket, meg el lehetett engedni egyedül a suliba, ma már ezt se lehet és nem azért mert butább gyerekek születnek, hanem a körülmények változtak.

2016. máj. 20. 10:30
 14/18 A kérdező kommentje:
Nekem sincs segítségem, csak dajkálni jönnek a kedves rokonok, ami inkább hátráltatás, mivel felbojdul a gyerek napi rendje és végig sír fürdetésig. Otthagyják a mosatlant miután jól teli ették, kibabázták magukat és nyugtázzák, hogy nekem könnyű.
2016. máj. 20. 10:54
 15/18 anonim ***** válasza:
61%

"Felajánlották nekem, hogy 1 hétig hagyjam náluk a gyereket és majd ők leszoktatják a sírásról."

Az árvaházi babák pl. tényleg nem sírnak. 3-4 nap alatt megtanulják, hogy felesleges, mert úgysem dajkálja őket senki, ha nyűgösek. Ezt egy védőnő mondta nekem.

2016. máj. 20. 13:16
 16/18 A kérdező kommentje:
Ez annyira szomorú. :(
2016. máj. 20. 14:19
 17/18 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen mindegy kinek mikir volt könnyebb. Egyszerűen ostobák a kedves rokonok. Szerintem én megpróbálnék nem ráérni ilyen tipusú látogatásokra. A jótanácsaikat pedig megtarthatják maguknak.

(Csak úgy mellékesrn jegyzem meg, hogy régen a nagymamák mosni, takarítanu jártak az újszülött unokákhoz, nem vendégeskedni és szájtátni mert manapság ez a divat)

2016. máj. 20. 21:17
 18/18 A kérdező kommentje:
Ez tényleg így van, nagyim mesélte, hogy ő sosem mosott a babára, sőt az első hónapban csak szoptatott, az anyósa gondozta a babát, ő kelt fel hozzá éjszaka. Mamám feladata csak a konyha volt.
2016. máj. 20. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!