Más is állandóan azt hallgatja, hogy milyen könnyű a mai kismamáknak?
Nekem mesélt anya, van összehasonlítási alapja, én 90-ben születtem a tesóm pedig 93-ban. Nálam textilpelenka volt, tesómnál eldobható. Neki sokkal könnyebb volt az eldobható.
A háztartás se volt régen könnyebb, most gépesítve van az egész ház, régen nem volt automata mosógép sem, csak írtam egy példát.
Igen, ezek a dolgok (eldobható pelus, automata mosógép) azért jöttek be, hogy könnyebb legyen. Hogyne lenne könnyebb dolgunk?
A mai nőknek is van, ami könnyebb(háztartás) meg van, ami nehezebb. 30-40 éve nem kellett kisbaba mellett nyelvet tanulni, fősulit végezni, aggódni azon, h miből élnek meg, ha nem vesz vissza a munkáltató. Ma már lenézik azt, aki "csak" gyerekezik a gyeses időszak alatt.
A mai nőknek nincs annyi segítségük, mert sokszor több száz km-re vannak a rokonok vagy épp egy másik országban, mindent egyedül kell megoldani. Nincs egész nap otthon lévő mama, aki sütöget, főz, mesél a gyerekeknek. Régen otthon lehetett hagyni a házban a kiskorú gyereket, meg el lehetett engedni egyedül a suliba, ma már ezt se lehet és nem azért mert butább gyerekek születnek, hanem a körülmények változtak.
"Felajánlották nekem, hogy 1 hétig hagyjam náluk a gyereket és majd ők leszoktatják a sírásról."
Az árvaházi babák pl. tényleg nem sírnak. 3-4 nap alatt megtanulják, hogy felesleges, mert úgysem dajkálja őket senki, ha nyűgösek. Ezt egy védőnő mondta nekem.
Szerintem teljesen mindegy kinek mikir volt könnyebb. Egyszerűen ostobák a kedves rokonok. Szerintem én megpróbálnék nem ráérni ilyen tipusú látogatásokra. A jótanácsaikat pedig megtarthatják maguknak.
(Csak úgy mellékesrn jegyzem meg, hogy régen a nagymamák mosni, takarítanu jártak az újszülött unokákhoz, nem vendégeskedni és szájtátni mert manapság ez a divat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!