Le tudok vajon érettségizni a babám mellett?
Figyelt kérdés
Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, beiratkoztam levelezős gimnáziumba, mert nem volt érettségim és két évem volt vissza. A 11. osztályt viszonylag jól csináltam, annak ellenére, hogy októberben szültem és elég sokat hiányoztam, illetve szülés után egy-két hónapig egyáltalán semmit nem tanultam. Év végén letettem az előrehozott érettségit két tárgyból, jók is lettek, így már csak három tárgy van vissza. A magyar, a töri és a matek. Amiket tavaly megcsináltam, azok a kedvenc tantárgyaim voltak, beleesnek az érdeklődésembe, de ami idén jön, hát... a matektól nagyon félek. Szerintetek mennyi esélyem van rá, hogy meg tudom csinálni? Nemsokára egy éves lesz a fiam, egyedül nevelem, bár anyukám sokszor segít, de nem vele élünk. Kicsit félek ettől az érettségitől, mert nem vagyok az a stréber, éjszakákon át tanuló fajta.2008. szept. 24. 15:59
1/5 anonim válasza:
Én csak annyit írnék: le fogsz tudni érettségizni.
Csak az a kérdés, hogy hanyasra.
Mert kevés tanulással és egy jó atlasszal (amit ugye lehet használni) a töri érettségin 2-3 simán megvan. A matek attól függ, hogy mennyire vagy reális beállítottságú, de egy 2-t ott is meg tudsz csinálni...lehet, hogy te jobbra vágsz, akkor valóban nem lesz túl könnyű dolgot, több energiát kell belefektetni. A magyar érettségi pedig megtanulható - mármint a tételek - és ha van benned egy kis hajlam is rá, még valamilyen módon szórakoztató is lesz.
Kezdj el időben tanulni, oszd be jól az időd!
Sok sikert.
2/5 anonim válasza:
Attól függ. Én úgy vettem észre, hogy az érettségi nem arra épül, hogy mennyit ülsz a könyvek fölött, inkább a gondolkodásra, a logikára, azt pedig nem lehet könyvekből megtanulni. Én középiskolában végig hármas voltam matekból, mert a sok hülye elméleti meg definíciós részt nem tudtam bemagolni, de az érettségim, aminél gyakorlatban kellett mindent alkalmazni, 90% fölött volt.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszaitokat! Meglett az érettségim, magyar 86%, töri 71%, matek már nem tudom hány százalék, de kettes :) Idén már egyetemre járok :)
2009. szept. 19. 08:45
4/5 anonim válasza:
Hú, gratula! Milyen szakon vagy, ha szabad kérdeznem?
(második voltam, és bocsi, nem néztem a kérdés időpontját, azért írtam :D:D)
5/5 A kérdező kommentje:
A PTE-n járok kommunikáció média szakra :)
2009. szept. 19. 12:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!