Ha gyed-en vagyok (tehát több, mint egy éve a gyermekem után kapok jutattást -tgyás, gyed), akkor ha a munkáltatóm ad egy igazolást, hogy x összeg lenne a fizetésem, ha dolgoznék, akkor az alapján kaphatom a tgyást a következő gyermekem után?
:) De jó is lenne :)
A válasz: nem, sőt. Ha a két gyerek között nem mész vissza legalább 180 rendes fizetéses napra (szabi+meló), akkor a szerződésed szerinti bér, max. a minimálbér kétszeresének a 70%-a lesz a tgyásod.
Külön igazolás nem kell, amikor igényled újra a tgyást, akkor ki kell töltenie egy papírt a munkáltatódnak a szerződés szerinti béredről, és az alapján jár neked a tgyás és a gyed.
ҝ
És ahogy írta az első, bértől függetlenül maximum 102900 lehet, ha a béred a minimálbér kétszeresével megegyezik, vagy annál kevesebb, akkor a béred 70%-a.
ҝ
Kedves utolsó előtti!
Az általad belinkelt információ 2008.06.23! és már akkor sem volt igaz. Biztos örül neki a kérdező (is), hogy segíteni akarsz, de ha tényleg segíteni akarsz a kérdezőnek (vagy bárki másnak) előbb informálódj, hogy változott-e azóta valami.
Jelen esetben nem valami, hanem szinte minden változott, illetve fals információkat osztogat a blog írója (pl. soha nem számoltak táppénzből tgyást, gyedet, soha nem volt jogosult tgyásra aki maga után fizetett tb-t, stb.).
Egyetértek, sőt egy másik válasznál én is kifejtettem, hogy mekkora butaságokat írnak a blogban!
Még meg is lepődtem, hogy írhat valaki ilyen ügyekben tanácsot, mikor nyilvánvalóan lövése sincs a témáról:(
ҝ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!