Gond, ha csak májusban megyek az áprilisi táppénzes
papírért?
Figyelt kérdés
A doktor úr május 2-án is ki fogja tudni állítani az április 4-17-ig szóló táppénzes papírt? A másiktól nem aggódok, mert az április 18-tól kezdődik és belenyúlik a májusba, tehát az adott hónapba, de az áprilisival nem lesz gondja? Nincs havi zárás vagy ilyesmi?
Hívd fel, kérdezd meg. De akkor később fogsz kapni táppénzt. Attól függ, hogy a céges számfejt-e hó közben. Ha fejt, akkor csak kb 2 hét csúszással, ha nem, akkor csak júniusban fogod megkapni az áprilisi táppénzt is.
2016. ápr. 26. 06:48
2/10 A kérdező kommentje:
Köszi,de a munkahelyem nem kifizető,nem ők utalnak. Igen tudom,fel lehet hìvni,délután,mikorra már nem lennénk itthon.. nem véletlenül kérdezem itt,hátha tudja valaki.
2016. ápr. 26. 06:52
3/10 anonim válasza:
Ahány hely, annyi szokás. Az én háziorvosom bármit megold, de a régi dokim pl akkor sem akart táppénzes papírt adni, amikor szakorvosi javaslat volt rá...
De hova mentek, hogy nem tudsz telefonálni? Valami föld alatti bunkerbe, ahol nincs térerő? Veszélyeztetett terhesként túl sok helyre úgysem mehetsz, így nem igazán értem, hogy miért ne tudnád felhívni 4 nap alatt egyszer sem...
2016. ápr. 26. 07:02
4/10 A kérdező kommentje:
Nem értem miért kell magyarázkodnom,de megteszem...
Nem telefonálni nem tudok kedves kiváncsiskodò,hanem akkor rendel,amikor már elindulnánk,ergò ha azt mondja nem tudja kiadni,akkor vissza kellene fordulni,hogy mégis átvegyem. Azt pedig akarja a fene,bár gondolom ezt sem érted...
Köszönöm,ha esetleg valaki válaszolni is tud ;)
2016. ápr. 26. 07:14
5/10 anonim válasza:
Az utazással óvatosan, mert ha a munkahely tudomást szerez róla, jogszerűen rúgnak ki és jelentenek fel táppénzcsalásért.
2016. ápr. 26. 07:40
6/10 anonim válasza:
Én is tappénzen vagyok,volt már hogy késve adtam le,megkaptam hó közi utalással
2016. ápr. 26. 08:07
7/10 anonim válasza:
Így van, az utazással óvatosan. Egy ismerősöm járt úgy, hogy kiiratta magát, utazgatott, facebookra töltötte, valaki meg feljelentette. Oep vizsgálatot indított, nem volt túl boldog az orvosa sem... Úgyhogy ha megkérdezik, hogy miért nem tudtál előbb menni, akkor ne nagyon hangoztasd, hogy utaztál. Ráadásul idén szigorítottak is a táppénz szabályokon.
2016. ápr. 26. 08:22
8/10 anonim válasza:
Ilyen folyamatos táppénz esetén nem gond. Én is mindig később mentem, amúgy sem 2 hetente adogattam le a táppénzes papírokat, hanem kb. havonta.
2016. ápr. 26. 08:35
9/10 anonim válasza:
Ez munkahely függő. Hiába az OEP utal, a munkahely továbbítja.
Az orvos meg köteles kiadni a tappenzes papirt. Mondjuk azt sem értem, hogy az április 4-17 miért nincs meg leadva....
2016. ápr. 26. 09:02
10/10 anonim válasza:
Szia! Nálam is így lesz. Én március végétől vagyok táppénzen, mikor voltam a dokinál, azt mondták, h április 1-jéig adják adják tp papírt. Mondtam oké, tudják, h szülésig (május eleje ) tp -n leszek, utána meg cseden. Erre múlt héten közölte a védőnő, hogy nem is vagyok táppénzen, vmi miatt nem írták meg áprilisra a papírt. Nagyon boldog vagyok, de most így mindenórás terhesen nincs kedvem bemenni veszekedni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!