Ha már mögötted lenne jópár sikertelen lombik, meddig folytatnád? Mi lenne az a pont, amikor eleged van és mit tennél: belenyugodnál gyerek nélkül, vagy örökbefogadnál?
Mi 6 évet vártunk a babánkra, végül lombikra nem került sor, inszeminációval sikerült. Mi akkor azt beszéltük meg a férjemmel, hogy addig próbálkozunk, amíg a korom engedi, ha nem sikerül, akkor örökbe fogadunk.
(Azt nem tudom, hogy változott-e volna a véleményem, ha megtapasztalom, hogy milyen a lombik, mert nyilván sokkal megterhelőbb, mint az inszemináció.)
Én hormon pótlás és néhány inszem sikertelensége (megfogant, de elment vagy fejlődési rendellenessége volt) után hagytam abba. Akkor, amikor úgy éreztem erről szól az életem, miközben ráment a kapcsolatom (időre szex), a munkám (az állandó ezen nyűglődés miatt) a testem és a lelkem.
Mivel élettársiban éltem nem volt lehetőségem az örökbefogadásra. Azóta eltelt 10 év és kialakítottam egy életet - gyerek nélkül.
11 év és 7 sikertelen lombik után mi eldöntöttük, hogy augusztusban elindítjuk az örökbefogadást. Közben lesz még 1 fagyis beültetés és 1 teljes lombik. Hát majd meglátjuk hogyan alakul.
Engem már egyre jobban megvisel a sok hormon :(
Ez nagyban függene attól is,hogy hogy reagálnék a hormonokra. Van ismerős, akinek meg sem kottyan, van,aki 15 kg-ot hízott mindkét alkalommal, és sajnos van,akinek mellrákja lett.
De úgy gondolom, hogy nagyon max. 3-ig mennénk el.
Örökbefogadást egyáltalán nem utasítom el, szerintem belemennénk.
3 sikertelen inszem és 2 sikertelen lombik után most pihenőt tartok, mert nagyon megviseltek lelkileg.
Nyáron még egy lombikot bevállalok, utána meglátom hogyan alakul.
Férjem elzárkózik az örökbefogadástól, én kezdem magam hozzászoktatni a gondolathoz, hogy nem lesz gyerekünk.
Köszi mindenkinek!
A próbálkozóknak szorítok.
Sajnos petesejtdonor sem megy, nincs megfelelő rokon. De nem is az a gond, a beültetés után nem tapad meg.
Végignézték az összes lehetőséget ami miatt gond lehet? Hormonszint, Chlamydia vizsgálat, genetika?
Nekem annakidején -bár közel 12-13 évig jártam 3-4 orvosnál nem csináltak meg mindent, mint később kiderült (pedig meddőségi centrumban is voltam).
Amit nem írtam le elsőre: mai napig hiányérzetem van. Ha el tudod fogadni, hogy ne saját véred legyen az a gyerek akkor inkább fogadj örökbe, mert lehet, soha nem fogsz belenyugodni abba, hogy semmilyen gyereked nincs.
12. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!