Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerinted gyerekbarát társadal...

Szerinted gyerekbarát társadalomban élünk ma 2016-ban?

Figyelt kérdés

Ha igen, miért ha nem, miért?

Saját véleményekre vagyok kíváncsi, Te hogy éled meg és hogy tapasztalatod. (És nem vitát szeretnék.)

2016. ápr. 14. 20:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A csok alapvetőleg jó dolog,de még mindig nem rendezte a kormány a munka kérdésést.Amíg ennyire nehéz elhelyezkedni,ameddig sokakat hátrány ér kor,gyerek,bőrszín stb miatt,addig mit várunk? 50 ezerért napi 8 óra közmunka :/
2016. ápr. 15. 06:38
 12/13 anonim ***** válasza:

Alapvetően az emberek gyerekbarátok,bár segíteni nem sok képes,át nem adják a helyet kismamának,anyukának a gyerekével csak-csak,de ugyanúgy gond nélkül fellöki a gyereket,lerúg minket a buszról kb úgy siet,vagy már fél lábbal fenn van,mikor szállnék le a gyerekkel.

A munkahelyen 1%-a családbarát kb. Engem elsőre kirúgtak,hogy otthon maardtam vele (kórházban volt,nem is otthon). Apját rákényszerítették,hogy a táppénz helyett szabin legyen,de a második ilyen alkalommal jegyzőkönyvet stb akartak,ő inkább felmondott,ne csináljanak h.lyét belőle.

Én azóta is itthon vagyok,október végétől,14+4 terhesen.Párom dolgozik,hálisten el tud minket tartani így albérlettel is.De ő neki álom munkahelye van.Kb bármmikor eljöhet,a fene se szólna ha itthon lenne.Egy anyát se rúgtak ki még,aki a gyerekkel otthon volt.És szóvá se teszik nekik.Én protekcióval tudok elhelyezkedni a cégnek egy másik városi telepén,de közmunka keretében csak. Jobb,mint a semmi,nem érdekli őket a táppénz sem,és irodában leszek.

De enélkül semmi esélyem nem lenne elhelyezkedni az egy szem gyerekem miatt se,nem még igy állapotosan.

2016. ápr. 15. 08:06
 13/13 Betu ***** válasza:
70%
Ez egy jó kérdés. Igazàból van nagyon jó része és rossz része. Én elégedett vagyok azzal, hogy itt 3 évig otthon lehet maradni a gyerekkel, viszont a GYES alatt szerintem akinek van munkàja visszamegy dolgozni, mert az édeskevés. Hàt igen ez a lehetőség is jó, hogy lehet GYED ill. GYES alatt dolgozni. Ez is kettős érzéssel tölt el, mert ugyebàr ez jó és szép, hogy dolgozhatunk, de jobb volna a gyerekkel otthon maradni. Viszont sokan ezt nem tehetik meg, a pénz az sajnos nagy úr. A GYED-del is az jàr jobban akinak magas a bére, aki kevesebbet kapott a munkàja soràn akkor ugyebàr a GYED is kevesebb. Ezt én úgy oldanàm meg, hogy legyen fix összege és mindenki azt kapja. Az csalàdi adókedvezmény szintén jó dolog, de miért van az akinek egy gyereke van maradt a 10.000 akinek màr kettő annak gyerekenként 12.500. (ha jól tudom), ez igazsàgtalan. Ha ès a CSOK, ez megint azoknak jó akik jobban el vannak eresztve, tehàt ez is a gazdagabb rétegnek kedvez. Egy szegényebb csalàd, hogy tudná több 10.000 Ft-tal fizetni, a törlesztőrészletet, mert 10.000.000 Ft- ból még felénk (Borsod) sem lehet olyan hàzat venni ami megfelel a feltételeknek. Tehàt van jó és rossz része a tàrsadalomnak. Az emberek elég segítőkészek, ezzel nincsenek negatív tapasztalataim, azt leszàmítva, hogy a faluban ahol lakok , néha csak àllnak bambàn és nem nyitjàk ki az ajtót mikor tolom a babakocsit és nézik, hogy mit össze szerencsétlenkedek. Na mindegy összeségében vannak igazsàgtalansàgok, de hol nincs?!
2016. ápr. 15. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!