Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen nyilatkozat ez meg?

Milyen nyilatkozat ez meg?

Figyelt kérdés

Decemberben született meg a 2. gyerkőcöm. Az elsővel még GYED-en voltam. A munkáltatóm kifizetőhely és március 30.án kaptam egy nyilatkozatot febr. 23. dátummal, amiben nyilatkoznom kell, különben január 17 után már nem kapok tgyást.

A nyilatkozat tartalma:

-nem állok kereső jogviszonyban

-nem állok munkába a tgyás idején

-NEM ADTAM ÖRÖKBE a gyereket

-MÉG ÉLETBEN VAN A GYERMEK

Felháborítónak tartom ezt, hisz eleve bejelentési kötelezettségem van bármi változás esetén. Az első gyerek születésekor ilyen nem volt!!!

2010. ápr. 4. 16:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez nem felháborító,szerintem.Nekem is 2 gyerekem van.Az elsőnél azért nem kaptál ilyen papírt,mert nem voltál jogosult ezekre az ellátásokra(mivel nem született még gyereked).Hidd el,hogy van olyan réteg,akik nem jelentik be a változásokat(akár az örökbe adást,vagy Isten ne adja a kicsi halálát sem),hanem továbbra is felveszik a pénzt.Sokan azt sem jelentik be,hogy a gyerek betöltötte a18.életévét,nem tanul tovább,tehát nem jogosultak a családi pótlékra...
2010. ápr. 4. 16:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem értem...mármint milyen ellátásokra nem voltam jogosult az elsővel???
2010. ápr. 4. 17:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Miért vagy felháborodva? Akinek nem inge, tudod. Inkább az a felháborító, hogy rengetegen élnek vissza a jogosultságaikkal, miattuk muszáj valahogy kiszűrni a csalókat. Nyilván te nem vagy az, nem is rólad szól ez a nyilatkozat. Ne idegesítsd fel magad, töltsd ki, és kész.
2010. ápr. 4. 17:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Neked/nekünk természetes, hogy bejelentési kötelezettség terhel, de mint előttem is írták, vannak olyan emberek, akiknek nem. Én a múlt héten töltöttem ki a gyed igénylőmet, nekem is benne voltak ezek a kérdések.
2010. ápr. 4. 17:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Első vál.vagyok.Nem az elsővel nem voltál jogosult,hanem MIELŐTT gyermeked született volna(mármint az első).Ennél fogva nem voltál benne abban a rendszerben,amely ezeket(TGYÁS,GYED stb.)az ellátásokat biztosítja számodra.Miután másodjára szültél,már szerepelsz a nyilvántartásban,így nyilatkoznod kell bizonyos dolgokról.Ennyi.
2010. ápr. 4. 17:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Hm, nekem nem kellett kitölteni ilyen nyilatkozatot, igaz, én 2008. októberében szültem, viszont ugyanúgy gyeden voltam.
2010. ápr. 4. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!