Hogy kössem be a babát, ha rövid az autó biztonsági öve?
Családon belül "kézről-kézre" jár egy Suzuki Alto, most eddig anyukám használta, de vesz új kocsit, és a régi hozzánk kerülne. Az egyetlen gond vele, hogy a babahordozót nem tudjuk bekötni, mert nem elég hosszú a biztonsági öv (ezt nem is értem, hogy lehet csak ekkora).
Azt olvastam, hogy ilyenkor két dolog lehetséges: biztonsági övet cseréltetni, vagy bázistalpas hordozót használni. Szerintetek melyikkel járunk jobban?
Arról nem találtam infót, hogy mennyibe kerül az öv kicserélése, de azt írják, a gyártó engedélye kell hozzá. Viszont nekünk Hauck hordozónk van, ahhoz még bázistalpat sem találtam, szóval egy teljesen újat kellene venni, amihez létezik talp is. Ez eléggé dühít, mert a hordozót a babakocsival együtt vettük, az azzal kompatibilis.
Mit lehetne csinálni? Melyik kerülne többe?
Mennyi idős a gyermek? Nem lehet még rendes gyerekülésbe tenni? Egyébként létezik biztonsági öv hosszabbító, bár nem tudom ez mennyire biztonságos, ennek azért utána kellene járni.
Ilyen:
Köszi, ennek utána fogok nézni :)
6 hetes még csak, szóval egy ideig marad a hordozó.
nekem egy veterán toyotám volt mikor megszületett a babám, csak előre nem tudtam bekötni, hátul elég hosszú volt az öv. amúgy ha nem megy sehova és övet cserélni nem akarsz, akkor venni kell egy autósülést, a 0-tól kategóriásat már lehet használni, annyi, hogy a bolt előtt parkolj és ki kell próbálni, melyiket lehet bekötni.
nincs más választás, a biztonság a legfontosabb! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!