Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek ebben az esetben...

Mit tennétek ebben az esetben egy becsúszott terhességnél?

Figyelt kérdés

Van egy 3 éves fiunk, és tudatosan nem szeretnénk több gyereket. Anyagilag beleférne még egy, de szellemileg nem. Kettővel egy kialvatlan idegroncs lennék. Most kiegyensúlyozott boldog család vagyunk, de nincs szellemi kapacitásunk még egy gyerekre.

Hüvelygyűrűt használok, de rettegek, mi lenne ha teherbe esnék. Lehet, nem is venném észre, mert a menzeszem max 1 napos, most is inkább barnázás volt, mint vér. És a fiamnál sem volt semmi tünet, csak a menzesz kimaradás. Semmi más jele nem volt a terhességnek. Ja, és azonnal elsőre összejött, ahogy terveztük, pedig semmit nem számolgattam, nézegettem.

2016. márc. 22. 11:17
 1/9 anonim ***** válasza:
68%

A hüvelygyűrű messze a legbiztonságosabb fogamzásgátlási módszer, ha még emellett is ennyire aggódsz, akkor inkább ne szexeljetek.

Megjegyzem, ha még ilyen minimális esély mellett is bekövetkezne terhesség, én azt bizony a sors kezének tudnám be.

2016. márc. 22. 11:23
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
ilyen lelki hozzállásnál csak a gumi a megfelelő! úgy nem lehet boldog ölelésbe bocsátkozni,hogy közben rettegsz... a kis kényelmetlenséget vállalnia kell ebben az esetben egy szerető férfinek, kettőtök érdekében.
2016. márc. 22. 11:27
 3/9 A kérdező kommentje:

Ő még annyira sem szeretne még egy gyereket, mint én...

Azért nem élünk rettegésben, nem gondolok rá minden nap (szex közben meg főleg nem). Csak amikor leveszem a gyűrűt, és még 3-4 napig semmi, akkor kezdek mindig félni, mi van ha... Meg amikor olyan jó pillanataink vannak a fiunkkal, és "csak elrontaná még egy ezt az idillt".

2016. márc. 22. 11:56
 4/9 anonim ***** válasza:
92%
Hány éves vagy? Gondolkodtál már azon, hogy ha ennyire biztosan nem szeretnél több gyereket, akkor sterilizáltasd magad?
2016. márc. 22. 13:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Ugyanígy vagyok mint te kérdező. Fiatal vagyok még, de nem szeretnék második gyereket semmiképpen, legalább is 5-6 évig még biztosan nem, nem bírnám idegileg. Mi óvszerrel védekezünk, és mindig alaposan leellenőrizzük, hogy nem e szakadt. Nuvaringet használsz (az a hüvelygyűrű van csak nem?) ? Én is azt használtan az első baba előtt, szerintem az megfelelő védekezés, az egy remek fogamzásgátló eszköz. Ha nagyon izgulsz, akkor még húzzon a párod óvszert ;)
2016. márc. 22. 14:02
 6/9 A kérdező kommentje:

Kedves 4-es. De gondolkoztam már rajta. Csak 1 gyerekesként 32 évesen nem végzik el rajtam. (millióim meg nincsenek rá, hogy magánkórházban csináltassam - ha egyáltalán ott lehetne)

Igen 5-ös Nuvaringet használok, akkor kicsit megnyugtattatok, hogy ez elég biztos (csak ugye semmi nem 100%).

2016. márc. 22. 16:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Én azért választottam végül a hormonos spirált mert annak a legkisebb a Pearl-indexe, annyi mint ha elköttettem volna magam.
2016. márc. 22. 18:19
 8/9 anonim ***** válasza:
# 2: A gumi Pearl-indexe jóval magasabb, mint a hüvelygyűrűé, vagyis többen esnek mellette teherbe. Teljesen irracionális, amit írsz.
2016. márc. 23. 11:36
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
hogy "Teljesen irracionális", azért egy kicsit túlzás.. ha nem idiótán, felelőtlenül (egy kicsit anélkül, majd azzal stb) használják a gumit, hanem normálisan, akkor az elég biztos.
2016. márc. 23. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!