Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy járnék jobban az ellátást...

Hogy járnék jobban az ellátást illetően?

Figyelt kérdés

Arra lennék kiváncsi,hogy-hogy járnék jobban anyagilag? Júliustól megszűnik a gyed-em és kapom a gyes-t.

Szeretnénk kistesót és az érdekelne, hogy szerintetek kérjem-e tovább, folyamatosan a gyest és próbáljak mellette 4 órában dolgozni, vagy pedig ne igényeljem hanem menjek vissza dolgozni?

Ha sikerült most teherbe esnem akkor:

3 hónap gyed és 6 hónap gyes,vagy

3 hónap gyed és munka amig birom,vagy

3 hónap gyed 6 hónap gyes+ 4 órás munka??

Most minden ellátásnál a maximumot kaptam.

Mennyire számít bele az ellátásba a gyes, lejebb húzza az összeget?

2010. márc. 31. 00:56
 1/6 anonim ***** válasza:

A gyes nem fogja lehúzni a tesóra vonatkozó ellátást, mert nem alapja sem a tgyásnak, sem a gyed-nek. Azoknak az alapja a szerződés szerinti béred, akkor is, ha nem dolgozol egy percet sem a két gyerek között. Ilyen esetben a maximális gyed megmarad, viszont ha nem dolgozol a manók között, akkor a tgyás-nak is lesz maximuma, a minimálbér kétszeresének 70%-a. Megteheted azt is, hogy igényled a gyes-t és mellette elmégy dolgozni teljes munkaidőben, (nem csak 4 órában lehet már) így mind a gyes-t, mind a fizetésedet megkapod, és ha lesz 180 bérezett napod, (táppénz nem számít bele) akkor a tgyás-nak sem lesz maximuma.

ҝ

2010. márc. 31. 01:02
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Sajna csak 4 órában tudnék dolgozni mert nem tudjuk a kilányt hova tenni.Apa jön-megy egész nap, azt nem szeretném hogy cipelje magával. Igy viszont vagy délelött vagy délután itthon 4 órát tudna rá vigyázni.

2010. márc. 31. 01:20
 3/6 anonim ***** válasza:
x
2010. márc. 31. 07:41
 4/6 anonim ***** válasza:

Az x-et nem én válaszoltam:)

Nyugodtan elmehetsz dolgozni 4 órában, csak az a baj, hogy a juttatásokat a 4 órás béred alapján fogod kapni:( Mivel lesz 180 bérezett napod, akkor az lesz az alap, nem a szerződés szerinti béred:(

Ebből a szempontból én javasolnám hogy maradj gyes-en, ha bírjátok anyagilag.

2010. ápr. 1. 21:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Még az jutott eszembe, hogy bölcsibe nem tudjátok adni arra a 4 órára? Ha rendes béredet kapnád a 6 hónapban, akkor megint maximális juttatásokat kapnál, plusz a tgyásnak sem lenne maximuma. Nehéz okosnak lenni ilyen helyzetben:(
2010. ápr. 1. 21:56
 6/6 A kérdező kommentje:

A bölcsivel meg az a helyzet,hogy nincs hely. Pécsen élünk és elég szomorú, hogy egy ekkora városban cirka 1700 bölcsödés korú gyerekre 850 férőhely jut.

Asszem az lesz, hogy maradok itthon gyesen vagy elmegyek tp-re. 4 vetélés és egy veszélyeztetett ikerterhesség (amiből az egyik baba elment)után lehet hogy úgyis az lesz a sorsom.

Jövő 7en beszélek a munkahelyemmel és megkérdezem, hogy ha visszamennék, dolozhatnék-e újra itthonról. Végig igy dolgoztam a terhesség alatt is.

2010. ápr. 1. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!