Munkavállalás szempontjából számít, hogy hány gyerekem van?
hmm én kiszedtem a legkisebb gyereket a CV-mből (3 van)
azóta több visszajelzést kapok, de még nincs új melom
Főleg a gyerek kora számít, hisz ha valakinek kamaszgyerekei vannak, azok már valószínűleg önállóak, ha betegek, nem kell velük otthon maradni. Kisgyerekeknél ez a gond, hogy sokat van a szülő táppénzen, mert ők jellemzően többet is betegeskednek. Ha több kisgyerek van, az persze csak ront a dolgon, mert még több táppénzre lehet számítani emiatt.
Mondjuk én sosem írtam bele a gyerekeimet a CV-mbe.
Elvileg nem számíthatna sem az, hogy van, sem az, hogy milyen korú, de még az sem, hogy valaha akarsz e gyereket.
A valóság: "eenyit tudunk adni és ezt is nagyon meggondolva, mert amiről beszéltünk, szóval hogy majd akar gyereket a közeljövőben (5 év múlva kb.)"
"csak az aggasztó, hogy mi lesz a határidős munkákkal, ha az ovis gyerekre nincs más, aki vigyázzon majd"
"nem kapják el egymástól a gyerekek?"
"kisgyerekes dolgozók a legjobbak, meg kell őket becsülni, mert kevesebbért is dolgoznak és tudják, hogy a gyerekeik miatt nem ugrálhatnak másik állásra át, cserébe viszont betegek a gyerekek, ezt el kell fogadni munkáltatóként és ezzel kalkulálni is kell"
Ezek megtörtént beszélgetések - amikor még nem volt gyerekem, de már 30 éves voltam és elhívtak, hogy menjek oda solgozni, majd amikor később szóltak máshonnan, hogy szükség lenne rám, majd a régi munkahelyemen, amikor visszamentem a szülések után és amit kolleganőmtől hallottam mostanában.
Ez a helyzet igazából egy átlagosan fizető, diplomás állás esetében.
Ha kicsik, akkor számít. A tapasztalatom fél év aktív munkakeresés után, hogy egy gyereket még úgy-ahogy megbocsátanának, de kettő már tűréshatár felett van.
Volt, hogy én sem írtam be a gyerekeket a jelentkezésbe, ilyenkor be is hívtak hébe-hóba, de ott nyilván kiderül és megáll a kés a levegőben. Szóval nem érdemes kihagyni őket, úgyis kiderül, és akkor meg még becsapva is érzik magukat az interjúztatók (tapasztalat).
Én nekem nem volt bele írva az önéletrajzomba ,de mikor megkérdezték miért jelentkeztem az adott állásra megmondtam hogy mert van 3 gyerekem ,
Ha rá kérdeznek mond meg nyugodtan le tagadni nem érdemes .
Bele írni meg nem kell az önéletrajzba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!