Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy szólítsa a gyerek a...

Hogy szólítsa a gyerek a nagyszülei párjait?

Figyelt kérdés
Az apai nagyszülők elváltak, 5-10 éve új párja van mindegyiküknek. Szerintetek azt tanítsam a gyereknek, hogy ők is mama és papa vagy szólítsa őket a keresztnevükön?
2016. febr. 14. 06:12
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Nos, ésszerűbb lenne őket megkerdezni, mit szeretnének, de a Katimama/Petipapa nem okozhat gondot
2016. febr. 14. 06:19
 2/7 anonim ***** válasza:
66%
nagyinak sot a dedinek is elettarsa van nalunk, mindkettot a keresztneven hivja...ugysem erti mi a kapcsolat
2016. febr. 14. 06:51
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk még a én gyerekkorom óta van új párja mindkét nagyszülőnek, így gondolkodás nélkül egyenértékű mama és papa lettek a vérszerinti nagyszülőkkel. De a családban minden gyerek mamapapázta az ilyen "utólag érkező" rokonokat. :)

Én annó az első gyereknél mindenkit megkérdeztem, hogy megfelel-e nekik az a megszólítás az unokától, amit megálmodtam nekik.

Döntsd el, mit szeretnél, aztán kérdezd meg tőlük, hogy nem zavarja-e őket véletlenül.

2016. febr. 14. 07:24
 4/7 anonim ***** válasza:
77%
Apukám feleségét Kati mamának szólítja a 3,5 éves fiunk. Nekünk ez természetes, hiszen ő is teljes értékű mamája.
2016. febr. 14. 07:26
 5/7 anonim ***** válasza:
55%

Apai reszrol mar elvaltak a nagyszulok. Mindket felnek van mar felesege/ferje.

Aposom mamanak akarta szolittatni a nala 22 evvel fiatalabb baratnojet :) Mi szoltunk,hogy a keresztnevere tanitjuk gyerekunket mivel nem a mamaja.

A mama ferjet is a keresztneven szolitja a gyerekunk. Szoval van 2 mama meg 2 papa! Mint atlagban :)

2016. febr. 14. 07:29
 6/7 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk max. XY bácsi lesz a megszólítás, már ha lesz alkalom rá, egyenlőre még a férjemet sem ismeri a fickó. 1 éve vannak együtt, anyóssal 2 éve hunyt el férjem apja.
2016. febr. 14. 08:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez elég sok mindentől függ. Anyósom párját az én gyerekeim Sanyi bácsinak szólítják, de az ember nem él együtt anyósommal, a gyerekek szerintem nem is tudják pontosan, hogy milyen kapcsolat van köztük. Van viszont a rokonságban olyan, ahol a nagymama már száz éve együtt él a párjával, őt az unoka XY papának szólítja.
2016. febr. 14. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!