Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet kifogás egy apának az...

Lehet kifogás egy apának az hogy azért nem foglalkozik a babával mert dolgozik?

Figyelt kérdés
Vagy ez szerintetek csak az anya dolga, hogy a babával foglalkozzon? Ha megkérem hogy etesse meg a babát, olyan kényszeresen csinálja, pedig én csak azt szeretném ha ő is foglalkozna a kicsivel, mert amúgy magától nem jut eszébe, csak elfekszik az ágyban ha itthon van, és elvárja hogy mindent én csináljak meg neki, ti is így vagytok ezzel?
2016. jan. 27. 18:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%
Akarta a gyereket?
2016. jan. 27. 18:03
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A munka nem kifogás!Persze vannak rosszabb fárasztóbb napjai az embernek de akkor sem így.azért mert a nő van otthon a babával nem jelenti azt hogy mindent neki kell csinalnia.Az is fárasztó testileg lelkileg.Főleg ha nincs segítsége.Sokszor kikapcsolódni sem tud hónapokig (persze van kivétel).Szerintem mindkét félnek ki kéne venni a részét a baba körüli teendőkben.
2016. jan. 27. 18:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem kifogás.

A férjem hajnali 5-kor kelt, mikor a kisfiunk még pici baba volt, ment dolgozni, este 5 körül ért haza, itthon ha volt valami ház körüli teendő megcsinálta, a lefekvés előtti utolsó etetést ő csinálta, mikor már nem tudtam szoptatni, illetve az esti fürdetésnél is közreműködött. Sőt, ha felkelt éjszaka a kisfiunk, akkor bizony ő is volt, hogy felkelt hozzá.

2016. jan. 27. 18:11
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen, terveztük a babát.
2016. jan. 27. 18:11
 5/12 anonim ***** válasza:
44%

az én férjem sem csinál magától semmit. De ha megkérem, akkor mindent megcsinál, jó kedvel.

Igaz, hétköznap semmire sem kérem meg mert 8-kor elmegy a munkába és este 7-re ér haza...nincs szívem ezzel traktálni, játszik ilyenkor vele negyed órát húsz percet meg segít a fürdetésnél de ez minden...nem várnám hogy ő etesse vagy hogy reggel munka előtt ő etesse stb...

szombaton ő vigyáz rá mert iskolában vagyok, késő délutánig, úgyhogy vasárnap szintén nem zaklatom, hagyom hogy feküdjön és nézze a tvt. De ha alkalmi jelleggel megkérem hogy vigyázzon rá míg kisütöm a húst akkor persze vigyáz rá.

Ha egy apa egyáltalán nem foglalkozik a gyerekkel akkor az vagy azért van mert nem tudja hogy kell (rossz apa modell miatt) vagy mert nem akarja a gyereket.

2016. jan. 27. 18:21
 6/12 anonim ***** válasza:
71%
Nem mindenki él így. Csak az, aki egy önző, lusta disznóhoz ment hozzá.
2016. jan. 27. 18:24
 7/12 anonim ***** válasza:
73%
És mit mond apuka, miért foglalkozik csak ennyit vele? Azon kívül, hogy megkapod, hogy ő fáradt, te meg azért vagy otthon?
2016. jan. 27. 18:26
 8/12 anonim ***** válasza:
50%

Na, az ilyenek.azok akiknek a terhére van a gyerekük... El kell keserítselek nem szereti a gyereket. Èn is dolgozom és mégis tudok foglalkozni a kislányunkkal. Ha későn érek haza és az anyja már megetette, megfürdette akkor játszom vele egy kicsit. Nem kényszeresen.

Nem mentség semmire, hogy dolgozik.

2016. jan. 27. 18:29
 9/12 anonim ***** válasza:
88%

Nem feltétel nélkül védni akarom az apukát, de sok pasi egyszerűen fél az ilyen kicsi babától. Azt mondják, hogy nem merik megfogni, mert olyan picik és törékenyek, nehogy kárt tegyenek benne. Más pasik meg azért nem tudnak a babákkal mit kezdeni, mert agyilag még nem elég fejlettek, nem lehet velük "beszélgetni", vagy valamit játszani.

Szerintem ülj le és beszéld meg a férjeddel, hogy neki mi a baja, és azt is, hogy neked mi. Ne veszekedjetek, próbálj meg ne duzzogni, szeretettel fordulj felé, lássa, hogy elmondhatja őszintén, mert te meg fogod érteni.

2016. jan. 27. 18:41
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Én férfiként azt mondom, hogy ez a hozzáállás már gyerek nélkül se lenne megfelelő, de gyerekkel méginkább oda kellene tennie magát neki is! Mi az, hogy elfekszik az ágyban és elvárja, hogy kiszolgáld? Jó tudom, hogy vannak ilyen emberek, de sose tudtam megérteni, hogy egy nő ezt miért hagyja rájuk?!
2016. jan. 27. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!