Ti mit gondoltok, lehet beleszólása az anyának is abba hogy mi legyen a baba neve (fiú baba esetében)?
Figyelt kérdés
Mert én nem azt a nevet adnám mint az apukáé, ő pedig ragaszkodik hozzá, mert hogy ez így szokás.2016. jan. 22. 21:53
2/32 anonim válasza:
Ketten hoztátok össze, ketten kell döntenetek. Ez a névöröklés elég butaság, max. 2. névnek egyeznék bele, legyen már saját neve a gyereknek. Mellesleg igencsak kényelmetlen, mikor két azonos nevű ember lakik egy címen...
3/32 anonim válasza:
Ez a két szülő közös döntése, hogy ők hogyan választanak nevet. Ismerek egy párt, ott pl megállapodtak, hogy a fiú gyerekeknek az apuka, a lányoknak az anyuka választ. Mi közösen döntöttünk. Férjem is szerette volna, ha az ő nevét kapja a fiunk. Tetszik is a neve, de eleget látom munkám során, hogy mennyi bosszúságot tud okozni az ifjabb, idősebb dolog, ha egy helyen lakik két azonos nevű ember, így ezt megvétóztam. Szerintem ennek közös döntésnek kell lennie.
4/32 anonim válasza:
Úgy érted te vagy az anyuka, és eldöntheted-e, hogy fogják hívni a fiadat?
Fura, hogy ez egyáltalán felmerül. Persze, hogy beleszólhatsz, nem kötelező az apja nevét továbbvinnie, ez egyáltalán nem szokás manapság.
Meg egyébként is, ne a szokások alapján döntsetek el valamit, hanem azt válasszátok, ami ténylegesen tetszik nektek.
5/32 anonim válasza:
Persze hogy van beleszólása, sőt nyugtasd meg a párod, téged fognak megkérdezni a szülőszobán, hogy mi lesz a neve a picinek, nem őt. Közös nevezőre kellene jutni, de ha nem akar te döntesz a végén úgyis. Régen volt szokás, mikor anyós meg a fia dirigált, a feleségnek meg kuss volt a neve. Állj a sarkadra, a ti családotokban meg nem szokás és kész.
6/32 A kérdező kommentje:
De a párom családjában eléggé él még ez a szokás, és ezt erőltetik.
2016. jan. 22. 22:08
7/32 anonim válasza:
2. eset van szerintem. ha nekem is tetszik ez a nev, es naluk is hagyomany, akkor vegulis, miert is ne. ha szep neve van a ferjemnek, olyan, ami megallja a helyet napjainkban is, akkor okes, amennyiben nekem is tetszik ez a nev, es magamtol is adnam a fiamnak. 2. opcio: nem adod ezt a nevet, es kesz. akkor se, ha a fejuk tetejere allnak.
szabad tudni a keresztnevet?
8/32 A kérdező kommentje:
Tamásnak hívják a páromat
2016. jan. 22. 22:12
9/32 anonim válasza:
Akkor állj a sarkadra, és ne hagyd, hogy olyasmit erőltessenek rád, amit nem szeretnél. Maximum második névnek válaszd, és akkor kiegyeztetek egy döntetlenben.
10/32 anonim válasza:
2. névnek elfogadnád? mert szerintem ebben így sikerülne akkor kiegyeznetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!