Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen körülmények között...

Ilyen körülmények között hogyan lehet babát vállalni?

Figyelt kérdés
Több kérdést olvastam már, ahol arról írnak, hogy tele vannak adóssággal, albérletben élnek, elúsztak a számlákkal, mit csináljanak? Közben kiderül, hogy a férj munkanélküli, az anya alanyi jogon járó GYES-en van, és husznakárhány hetes terhes a második babával? Miért vállalnak így gyereket, vagy több gyereket? A nyomorba szülnek?
2010. márc. 26. 21:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
65%
Elég érdekes az amit itt olvastam.Úgy érzem egyik válaszadó nem él túl fényes körülmények között.Ezzel nincs is semmi baj de ne vedd támadásnak más "kiváncsiságát".A másik dolog,hogy a szegénységnek tényleg durva fokozatai vannak és bár senki se tudhat mindent előre ha gyereket tervezel/nevelsz úgy kell alakítanod a dolgokat, hogy mindig megtudd adni neki a minimumot.Mert elég rossz érzés azért egy gyereknek ha sose kap semmit, míg a társai igen.Ráadásul ez érzelmileg is nyomot hagy egy gyerekbe.Ez csak egy vélemény nem bírálok senkit!
2010. márc. 27. 09:22
 12/16 anonim ***** válasza:
74%
Hát nemtudom pontosan miért kell így hurrogni egyeseknek, mert ha olyan kérdés van hogy megtartsam ilyen körülmények között?akkor vígan írják hogy persze a gyerek így meg úgy...Mindegy én csak azért írok, hogy mi is nehezen indultunk hangsúlyoznám albérletben élünk, én pultos voltam párom reptéren dolgozik...nemsok pénz...de most vagyok 34hetes kismama a babának mindene megvan...és már nagyon várjuk hogy végre megszülessen!Emellett nekünk is megvan amire vágyunk!nem nélkülözünk!szóval azért van különbség albérlet és szegénység között!ezt hidd el nekem!vannak olyan ismerőseim akik inkább "tovább léptek" ház autó hitelre..mert ők megtehetik aztán mostmeg ott járnak amiket ti írtatok!sajnos ez így megy!
2010. márc. 27. 09:36
 13/16 anonim ***** válasza:
67%

utolsó elötti válaszolónak.

gondolom rám céloztál, hogy nem élün túl fényesen...

hát nem is, de a szegénység nem szégyen...

jah, és a gyerekemnek meg van mindene sőt, még több is, mindennap van mit enni adni neki és vannak drágább játékai nem csak ocska szarok.

attól, mert most épp így alakult a helyzetünk nem mi tehetünk róla!

Nem támadásnak veszem más kíváncsiságát, de azért van egy kis sértő íze a dolognak!

Különben is mindenkinek a saját dolgával kéne foglalkozni, ameddig nem itt kéregetek pénzt a gyerekem fel nevelésére senki ne hurrogjon le!

Lehet, hogy az én gyerekem nem lesz milliomos (bár sose lehet tudni) attól még nagyon is boldog lesz!

Ja és ismerek olyan családot ahol van pénz mindenre, de a gyerek nem kap ajándékot karácsonyra szülinapra...

mert pont most nincs pénzük, rá 2 napra meg cukrázdába járnak meg hasonló!

Szóval attól mert valaki szegényebb nálatok nem kell lenézni!!!!!

2010. márc. 27. 10:56
 14/16 anonim ***** válasza:
73%

Ha sokan a pénz alapján döntenénk nem sok gyerek születne! Nem tudom minek kell ezzel foglalkozni! Nekünk is van hitelünk hónap végén már alig várjuk a fizetést. Mégis van mit ennünk van lakásunk ruhánk gyereknek pelenka játék stb.Igaz nem tudok havonta kozmetikushoz, fodrászhoz, műkörmöshöz járni de úgy érzem nem össze mérhető az én kis drágámmal akiért az életemet adnám! Havi 170 000ft-ból élünk. Ez van! Ezt dobta a gép! Úgy gondolom 29 évesen had legyen már végre legalább 1 gyerekem! Úgy éljem le az életem, hogy ne legyen utódom mert egyes emberek rossz szemmel nézik azt hogy csóró vagyok?! És igen szeretnénk még egy gyereket is. 18 éves korom óta dolgozom jelenleg igen gyesen vagyok ez van így jött össze. Mi már annyira nagyon szerettünk volna bébit nem gondolkoztunk mi lesz hogy lesz. Úgy voltunk megoldjuk. 7 éve vagyunk együtt tehát a kapcsolatunk is megérett a gyerekvállalásra.

Lehet le pontozni!!!!

2010. márc. 27. 11:44
 15/16 anonim válasza:
33%

Szerintem magáról a kérdéről megfeledkeztetek válaszolók.

PL:

Itt vagyok fiatal lány, sajnos elvesztettem a munkám, a páromnak is kérdéses a helye, a szüleimnél lakunk.Így vállaljak be gyereket?

Mert sokan gondolnak egyet ilyenkor, hogy jól van, akkor szüljünk egyet, nincs más dolgom.

Hát aki ezt gondolja az nem komplett!

Lusták dolgozni, vagy mit tudom én.És igen sok nő lusta elmenni dolgozni, és inkább pottyant a bizonytalanba.

Ha már meg van a gyerek, azt mondom ok.

De a nullából nem kéne egy babát elindítani...

Kicsit cigányos a dolog.Ébredjünk már fel!

2010. márc. 27. 15:05
 16/16 anonim ***** válasza:
56%
Tényleg elég előítelétesre sikeredett.Én 23 vagyok 7 hónapos a babám a párommal albérletbe lakunk a szüleinket mi támogatjuk mert nem túl fényes a helyzetük pont a lakáshitelek miatt mégse érzem úgy hogy felelőtlenség lett volna számunkról a gyerekválalás.Viszont én úgy gondolom, hogy erőnkből telve probálunk mindent neki megadni...és, hogy egy kicsit előre tervezzünk mi megtakarítást kötöttünk a babánknak.Nem csak saját lakásba 500.000.- keresettel lehet gyereket vállalni,de ha már van akkor tegyünk meg érte mindent.
2010. márc. 27. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!