Gyedbe fogok szülni, bruttó gyed után számolják a tgyást, majd gyest, vagy újra a fizum bruttójából?
Figyelt kérdés
Két éves gyerekem van, most jön a tesó, gyeden vagyok gyedem a max.2010. márc. 26. 16:04
1/7 anonim válasza:
Bruttó fizu!!!Minden megy elölről!
2/7 anonim válasza:
A gyed mint ellátás, nem lehet alapja egy másik ellátásnak. De mivel nem volt az elmúlt két évben aktív munkaviszonyod, így a bruttó béredből sem tudnak számolni. Ilyenkor a minimálbér kétszerese lesz az alapja a tgyásnak és a gyednek is (tehát a gyed megint max gyed lesz, a tgyás viszont kevesebb lesz a korábbinál).
4/7 A kérdező kommentje:
Kedves msáodik, akkor eszerint a kalkulátor szerint a pénzbeli (2%) egészségbiztosítási járulék alapot képező jövedelem az előző évben 147000? És annyi?
2010. márc. 26. 21:29
6/7 A kérdező kommentje:
Nézem, hogyha az előző évi gyedet vennék alapul, elég keveset kapnék, legalább egy 10essel kevesebbet, mint most. Bízom abban, hogy igazad van. :)
2010. márc. 26. 21:33
7/7 anonim válasza:
1.vok
Én már 5 éve vagyok folyamatosan itthon(3 gyerek van).Váltakozik a tgyás,gyed és mindíg a bruttó fizu mindennek az alapja akkor is ha nincsen aktív munkaviszony.A munkaviszony a lényeg,nem az,hogy aktív vagy sem.Ha idő közben változott a fizud akkor változhat az ellátások összege!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!