Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért sietteti olyan sok...

Miért sietteti olyan sok anyuka a szobatisztaságot? Presztízsből?

Figyelt kérdés

Minden nap legalább 2-3 kérdés arról szól, hogy kétségbeesett anyuka kér tuti tippeket másfél-két éves gyerekek szobatisztaságra NEVELÉSÉHEZ, SZOKTATÁSÁHOZ.

direkt emeltem ki ezt a két szót.

Én úgy tapasztaltam ,hogy ha kellően türelmesek vagyunk, a gyerek minden trükk, praktika, órákon át bilin ücsörögtetés nélkül egyedül, önállóan szobatisztává válik. Legtöbbször szinte egyik pillanatról a másikra, ráadásul sokkal stabilabban szobatiszták az ilyen gyerekek, mint azok, akiket tanítgattak. (Azoknál gyakoribbak a balesetek, és több a problémás eset is, pl. székrekedés, csak pelusba hajlandó nagyvécézni, stb.)

Nektek erről mi a véleményetek?

2010. márc. 25. 14:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Az, hogy mindennek eljön az ideje. Anyósom külön emlegeti, hogy milyen szépen bilireszoktatta a gyerekeit. Meg hogy már egész pici korban oda kell figyelni erre. Oké. Én meg úgy vagyok vele, hogy elég okos lesz majd ahhoz a fiam, hogy megértse majd, hogy miért hasznos a bili?:)
2010. márc. 25. 14:10
 2/6 anonim ***** válasza:

Erőltetni? Hát megéri?! A fiam szobatiszta lett egy nap, levette a pelenkát, neki nem kell, úgy ment bölcsibe! Büszke voltam rá, 2,5 éves volt. Az öröm mellé párosult más is, csak pelenkába hajlandó kakilni.

A kisebbik fiam, már érdeklődik a bili iránt, néha ráül, de nem erőltetem. A legújabb, hogy szól, ha bekakilt.

Minden gyerek akkor lesz szobatiszta, ha megérett rá!

2010. márc. 25. 14:17
 3/6 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom, ahogy Ti, amikor megérik rá a gyerek, maga kéredzkedik rá a bilire.

De mégis, annyi anyuka van, aki tanítgatja, ülteti már másfél évesen is akár a gyereket. És persze így hónapokig csak kínlódás az egész.

Ráadásul a védőnők is erre tanítják az anyukákat. Nekem pl. azt tanácsolta, hogy minden evés előtt és után ültessem bilire a gyereket. Már egyből tudtam, ez nagy baromság.

2010. márc. 25. 14:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Néha ráültetem 10 percekre az 1 évesemet a bilire, csak hogy szokja, ha összejön van benne kaki, akkor örülünk ha nincs nincs. Szerintem is nagyon rossz dolog, rájuk szólni sajnálkozni ha baleset történik.

IBS szindrómám van, Isten őrizz, hogy a kicsimnek is kialakuljon inkább 3 éves koráig pelenkázom.

2010. márc. 25. 14:35
 5/6 A kérdező kommentje:

Utolsó, bocsi, de épp ez az... szerintem 1 évesen nagyon korai... Hogy szokja... Hát, nem tudom, miért nem ér rá szokni mondjuk 2 évesen?

Ne haragudj, nem piszkálódni akarok, meg okoskodni, csak nem értem...

2010. márc. 25. 14:43
 6/6 anonim ***** válasza:

"1. A gyermeknek el kell jutnia az értelmi fejlődés olyan fokára, ahol az egyszerű, közvetlen magyarázat következményeként világosan megérti, mit kívánnak tőle a szülei. Mindaddig, amíg a gyerek nem éri el ezt a fokot, csupán dresszúráról beszélhetünk, nem pedig emberi értelemben vett szoktatásról, nevelésről.

2. Képessé kell válnia a záróizmok akaratlagos szabályozására. Mindaddig, amíg ez nem történik meg, csupán feltételes reflex alakítható ki, de a testi szükségletek tudatos időzítése, szabályozása nem.

Az életkor, amelyben ez a két feltétel megvalósul, hozzávetőlegesen a 18.-22 hónap, tehát a valódi szobatisztaságnak a 2. és 3. életév között kell kialakulnia."

dr. Ranschburg Jenő erről oldalakon keresztül ír :)

Az én kedvencem Feldmár András - a gyereke még az oviba is pelusban ment, és ott jött rá magától, hogy neki már nem kell, mert a többi gyerek sem hordja :)

Persze ez nem Mo.-on, hanem Kanadában történt :)

*L*

2010. márc. 25. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!