Szerintetek meg fog nőni a "megélhetési gyerekvállalás" a 10+10 milliós támogatás miatt?

"amit felretettunk abbol veszunk egy lakast es kiadjuk, ebbol a penzbol meg bsfejezzuk a hazunkat "
Igen, már előttem leírták, hogy ha van a neveden ingatlan, akkor bukta. A mostani CSOK-nál is úgy van, hogy 5 éven belül nem lehetett a neveden, vagy ha igen, bizonyítanod kell, hogy eladás esetén a TELJES árat az új ingatlan megvásárlására/építésére fordítottad.
Ez arról szólna, hogy akinek még nincs háza/lakása, az hozá tudjon jutni, nem arról, hogy hozzád vágnak 10 milliót, ha vállalsz 3 gyereket.

Miért, szerinted másnak nincs? :)
Amúgy meg alapból nem járható út, amit ott leírtál, lehet azért lett lepontozva a válaszod. A CSOK-ot első lakásra adják, nem azért, hogy albérlet kiadók legyetek.

de gondolom hogy masnak is van csak nem ertem lepontozast amikor oszinten irtam le a velemenyem.
a ferjem ugy olvasta hogy hozzaepitesre is jar...ez egy tervezet szoval akar donthetnek ugy is hogy bovitesre is megadjak. mi erre hasznalnank.
ha elolvastad volna rendesen amit irtam: nem alberletre vennenk fel. van két fundamentank amit a hazunk befejezesere szantunk...a csokbol.befejeznenk a hazat. s a fundamentabol vennenk masodik lakast....es azt adnank ki...a csoknak koze nem lenne a 3. gyerek majdani lakasahoz..

egyebkent az sem hulye otlet amit itt valaki irt hogy befejezzuk a funadamentabol a mostanit - ezen nincs hitel - eladjuk, es a csokra veszunk 20 millabol egy ujat (kb ennyit er a mostani is., ha befejezzuk 25-ot er majd mininun) abbol megvesszuk a 3 lakast a 3 gyereknek es a csok hitelt boven kitermeli a 3 albi (azokat nyilvan csaladtagok nevere...)
le lehet pontozni...de ha ezt ki lehet matekozni valahogy akkor en vallalom a 3. gyereket...most lehet jonni azzal h megelhetesi anya vagyok, bar szerintem csak elore lato mert szeretnem a gyerekeimet jo esellyel inditani az eletben....nem szeretnem hogy még 35 evesen is az elso lakas onerojehez probaljak osszekalapozni a penzt, eleg baj az hogy sokan emiatt még egy gyermeket sem tudnak vallalni....inkabb nevelek kettot de azoknak megadom a lehetoseget hogy huszonevesen csaladot alapithassanak. de ha viszont igy megtamogatja az allam, akkor en vallalni fogok harom gyereket....persze ez csak annak jarhato ut aki eleve ugy erzi szivesen vallalna harmadikat...en a legboldogabb lennek harom gyerekkel..

a házunk most ér 20-at, nem 13 milliót (kész van most is, csak bővíteni szeretnénk). 8 milliós lakásunk most még nincs, nem tudom honnan veszed :)
egyébként én nem mondtam, hogy ezt mindenképp meg fogjuk lépni, nem kell kötekedni, tisztában vagyok vele hogy bizonyos jogosultsági feltételekhez fogják kötni amelynek meg kell felelni. Csak annyit mondtam, hogy ki fogjuk használni ezt a lehetőséget - ha kitudjuk - és leírtam a miértjét. Hiszen ez volt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!