Ha 42 évesen gyereket szülők, nagyobb az esély hogy a baba betegen születik?
Statisztikákat elemezve ugyanannyi az esély, fiataloknál több beteg gyerek jön világra mert fele annyi szűrés van.
A korral nő a kockázat , de ez is génekben van..akiben nincs annak 50 évesen is egészséges gyereke lesz akiben meg megvan annak 25 évesen is lehet beteg.
Aki felelősen gondolkodik, fiatalabbként is elvégezteti a fontos szűrővizsgálatokat.
De egy orvosi tényt amit az egyik válaszadó írt, ne hazuttoljuk már meg.
Ha nem lenne nagyobb az esély 35 felett sem lenne több vizsgálat.
Amit írt az utolsó, én is hasonlókat olvastam korábban. Lerövidítve, hogy a beteg magzatok inkább az öreg petesejt miatt vannak - amiket az utolsó pillanatban termékenyítenek meg és nem már várnak rá, hanem éppen elkapják, de akkor már elkezd pusztulni.
A több szűrővizsgálat pedig nagyobb biztonságot jelent és nagy esélyt egszséges gyerekre.
"A több szűrővizsgálat pedig nagyobb biztonságot jelent és nagy esélyt egszséges gyerekre."
Szeretem ezt a finom fogalmazast. A szurovizsgalat nem akadalyozza meg egy beteg magzat letrejottet, csak a megszuleteset, azaz ha az eredmeny olyan, akkor a magzatot megolik.
Nem olyan egyszeru dontes am az sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!