Amikor úgy mondja valaki hogy 3. ,4. , stb hònapban van, akkor azt a betöltött hetek vagy a hònap szerint számoljuk?
hetekben szokás számolni.
betöltött 12. hét után, a 13. hétben jár az ember.
én hónapokat csak annak mondtam saccra, aki nem értette, pl mi az, hogy 24 hetes terhesség...:)
A trimeszterekre, hónapokra nincs objektív, hivatalos felosztás, sokféle létezik, igazából a betöltött hetek a lényegesek. A miheztartás végett én hónapokra, trimeszterekre ezt a táblázatot használom. :)
Köszönöm,ez a táblázat tök jò!
Első neked is köszi,de a kérdésem arra irányult,hogy abban az esetben,ha valaki ezt a megnevezést használja,azt hogyan kell értelmezni :)
Érdekes, idősebb kolléganőim, illetve férfi ismerőseim szokták kérdezni, hogy hány hónapos vagyok / hányadik hónapban vagyok. Amúgy meg hetekben mondják mindenhol máshol. Nagyjából persze át lehet váltani a heteket hónapokra, csak olyan nagyon sok értelme nincs, mert nem fedi egymást teljesen. Mert ha az első három hónap 12 hét, és minden trimeszter ugyanannyi, akkor a terhesség nem 40, hanem csak 36 hét lenne.
De a kérdésed első felére visszatérve, ha valaki azt mondja, hogy a 4. hónapban van, akkor az azt jelenti, hogy 3 hónapos, plusz valahány hetes terhes, tehát betöltött három hónapnál tart, és éppen benne van a negyedikben. Ha azt mondja, hogy 4 hónapos terhes, akkor viszont tudom, hogy a betöltött hónapot mondja. Ugyanez igaz a hetekre is.
Viszont sajnos sokszor látom, hogy netes oldalakon, ilyen terhesség hétről-hétre jellegű helyeken sokszor azt írják, hogy "a tizedik héten...", vagy angol nyelvű oldalakon is sorszámnévvel ellátva írják, mintha valóban a terhesség tizedik hetéről írna, pedig valójában egy tíz hetes terhességről van szó, betöltött tíz hétről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!