Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Félek, hogy megint terhes...

Félek, hogy megint terhes leszek. Ti is éreztetek hasonlót?

Figyelt kérdés
Januárban szülök, elég rossz számomra a terhesség ezért nem akarok egy darabig másik gyereket. Sok ismerősömtől hallottam, hogy szülés után pár hónappal újra teherbe estek. Félek...
2015. nov. 26. 10:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%
Hát védekezz és nem leszel:-)
2015. nov. 26. 10:26
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem félek, de ha te igen, akkor védekezzetek rendesen, és nem lesz baj :) Az első hat héten úgysem fogtok szexelni, az a legtutibb fogamzásgátlás a világon :) Utána meg írass fel fogamzásgátlót, amit szoptatás alatt is lehet szedni, mellé meg kiegészítésként nyugodtan használhattok óvszert, így már majdhogynem tuti, hogy nem leszel terhes.
2015. nov. 26. 10:30
 3/11 anonim ***** válasza:
91%
Nem félni, hanem védekezni kell, akkor nem leszel terhes!
2015. nov. 26. 10:32
 4/11 A kérdező kommentje:
Párom mindenképpen szeretne másik gyereket is, nem tudom, hogy fog beleegyezni a védekezésbe. Mellesleg most is elsőre teherbe estem.
2015. nov. 26. 10:35
 5/11 anonim ***** válasza:
87%

beleegyezni?

talán leülsz elmondod, hogy nem akarsz (egy ideig vagy többet) gyereket.

bocs de felmerült, hogy a mostani babát akartad 100%-ra?

2015. nov. 26. 10:37
 6/11 anonim ***** válasza:

Ezt a dolgot egyutt kell eldontenetek, a ferjed hiaba akar gyorsan meg egy gyereket, ha te meg nem allsz keszen. Nem is kell egybol kettot szulni, mondom ezt ugy, hogy mi kozos dontessel egymas utan vallaltunk ket gyereket. Es nejunk igy jo is volt.

Ha mar most felsz, akkor beszelj a ferjeddel es vedekezzetek rendesen, mert nem lehet ugy elvezetes hazaseletet elni, ha te kozben a teherbeesestol rettegsz.

Van fogamzasgatlo is, amit szedhetsz szoptatas alatt, hasznalhatsz spiralt is, vagy gumit, az a lenyek, hogy a kovetkezo gyerek is kozos dontes legyen, amikor eljon az ideje.

2015. nov. 26. 11:23
 7/11 anonim ***** válasza:
Ehhez nem kell a férjed beleegyezése, nem is értem, hogy merülhet ez fel egy házasságban. Egyébként az orvosok sem javasolják, hogy valaki a szülés utáni egy éven belül újra teherbe essen, mert kell az az egy év a szervezetnek a regenerálódásra. Oké, hogy a férjed két gyereket szeretne, de közösen kell eldöntenetek, hogy hányan legyenek, és mikor szülessenek meg. Ez nem úgy működik, hogy ő akar még egy gyereket, ezért nem hajlandó védekezni.
2015. nov. 26. 11:55
 8/11 anonim ***** válasza:
Bakker,még meg se szültél,és már a következőt tervezi a Párod?!Majd az első pár éjszakázás után másként fogja gondolni.Érdekes,én soha nem paráztam azon,hogy teherbe esek védekezés mellett,pedig mindhárom gyerekünk az első próbálkozós hónapban összejött.De a családban,illetve a baráti társaságban se volt arra példa(pedig mindenki 2-3 gyerekes család),hogy-véletlenül-pár hónappal később ismét összejött volna a baba(hacsak nem tervezett volt a dolog).
2015. nov. 26. 11:56
 9/11 anonim ***** válasza:

Mondjuk úgy fog a párod beleegyezni a védekezésbe, hogy elmeséled neki, mennyire egészségtelen, kimerítő stb. szülés után 2-3 hónappal újra teherbe esni. Ha nem védekeztek, erre minden esély megvan. Nem tudom, milyen a kapcsolatotok, de normális, egyenrangú felnőttek ezt meg tudják beszélni észérvekkel, és ilyen esetekben rendszerint annak a véleménye nyom nagyobbat a latban, aki NEM akar (még) gyereket, és ezt a másiknak tiszteletben kell tartani.

Tehát a megoldás nagyon egyszerű, elmondod a párodnak, hogy téged megvisel fizikailag a terhesség, ezért nem kívánod évente újra végigcsinálni. Ha nem érti, erőszakoskodik, akkor komolyan vedd fontolóra, hogy van-e jövője a kapcsolatotoknak, mert az ilyen minden más szempontból is el fog nyomni.

2015. nov. 26. 13:31
 10/11 anonim ***** válasza:

azok szoktak gyorsan teherbe esni ÁLTALÁBAN, akik azt gondolják, hogy a szoptatás fogamzásgátló módszer. lehet, hogy sokáig nem is lesz peteérésed. de inkább védekezz!

egyébként az én férjem is azt hajtogatta a szülés napján, hogy felőle jöhet a következő, de tiszteletben tartotta az én véleményemet, így vártunk még.

2015. nov. 26. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!