A családi adókedvezményt így igénybe lehet venni?
Figyelt kérdés
Ez év júliusában még jogosult voltam a családi adókedvezmény igénybevételére, mert GYED-en voltam. Mivel a férjemnek nem volt még januárban olyan munkája, hogy ő igényelhette volna, ezért én kértem és a GYED adójából érvényesítették. Augusztustól viszont már nem kapom, hiszen GYES-en vagyok. Időközben a férjemnek lett munkahelye. Kérdés, hogy az adóbevallás során visszaigényelheti-e, érvényesítheti-e 5 hónapra (augusztus-december) a "maradék" családi adókedvezményt?2015. nov. 25. 11:06
1/4 anonim válasza:
Persze. Van olyan sor, ahol fel kell tüntetni, hogy mennyi adókedvezményre vagytok jogosultak, mennyit vettél igénybe, és ő mennyit akar.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Akkor nem baj, hogy az év eleji nyilatkozatnál én vettem igénybe. Örülök, hogy nem vész el az az ötvenezer forint!
2015. nov. 25. 12:34
3/4 anonim válasza:
Igénybe vehetitek megosztva is. Viszont úgy tudom, csak azokra a hónapokra jár, amikor szja-köteles jövedelmet kaptatok (gyed, munkabér, álláskeresési). A férjednek már augusztusban is volt munkája?
4/4 A kérdező kommentje:
Igen, már tavasztól volt munkája, de júliusban én még igénybe vettem, augusztustól viszont egyikünk sem.
2015. nov. 26. 12:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!