Nektek hogy tetszene a Gergely Bálint névpár?
A Bálint az én kedvenc fiúnevem, a Gergely pedig az apja neve lenne és mifelénk hagyomány a családban tovább vinni a szülő nevét. :)
Jól hangzik együtt a Gergely Bálint? Vagy esetleg inkább a Bálint Gergely jobb?
Mit gondoltok így, együtt a két névről?
Minden véleményt köszönettel és szívesen fogadok. :)
Vezetéknevünk a Fekete. :)
Előre is hálásan köszönök szépen minden választ! :)
A Gergely azaz Gergő az jó.
De a Bálint az nem igazán volt egy ossztálytársam aki rühelte a nevét mert valentin napon van Bálint nap és a többi fiú szívta miatta a vérét.
Nem sokan szeretik a Bálint nevet ezt vettem észre.
De nem csak ezeket nem szeretik hanem:
Béla,Ferenc,Huba,Károly,István ( folyton le Pistizik és rengeteg Pistikés viccek vannak amiket rühelnek a szegény Pistik :) ) Marcel ( Marcinak becézve rühellik és szintén sokat csúfolják gyerekként ezeket tapasztaltam)
Gyerekkorban a gyerekek szemetek egymással :)
Engem Eszternek hívnak és Eszter be terpesztel cimmel csúfoltak a fiúk :( meg hasonló butaságokkal.
Ugyanez a vezeteknevem, úgyhogy remélem nem veszed sértésnek, ha leírom, hogy a csupa E hangot tartalmazó keresztnévvel mekegős, eszperente lesz az egész, ami komolytalanná teszi a nevet vagy akár annak viselőjét.
Ennek ellenére nagyon tetszik a nevpár, külön-külön és egymás mellett is.
Nekem is a Bálint az egyik kedvenc nevem.
:)
Ezek miatt én úgy adnám a helyetekben, hogy Fekete Bálint Gergely.
Nagyon szép és így a Bálint megtöri az eszperente hangzást is.
Nagyon szépen köszönök minden eddigi választ, természetesen mindenkinek zöld kezet adtam. :)
Teljesen egyetértek az érvelésekkel is, sok igazság volt bennük és valóban szerencsésebb lenne a Bálint Gergely, nehogy túl eszperente legyen a név. :)
Köszönöm szépen, tényleg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!